Jardim wil belastingverlaging in 2015

WILLEMSTAD – Het ministerie van Financiën werkt nauw samen met de private sector voor de hervormingen van de fiscale wetgeving. Het ministerie meldt dat dat speciale werkgroepen de wetgeving gereed te maken voor 2015 en 2016. 
Minister van Financiën José Jardim wil de belastingen in 2015 te verlagen.
 
In 2015 is er volgens Jardim ruimte op de begroting om een verlaging van 50 miljoen gulden door te voeren. De belastingverlaging moet dan te merken zijn in verlaging van de loonbelasting, de inkomstenbelasting en de winstbelasting. Er zal dan een verlaging ingevoerd worden op de directe belasting zonder dat de indirect belastingen verhoogd worden.
 
“Het doel van de fiscale hervormingen is om het belastingsysteem eenvoudiger en transparent te maken, zodat de commercie en de gehele bevolking er profijt van kan hebben”, meldt de minister. “Ook de controle door de overheid kan dan beter uitgevoerd worden en dat moet allemaal resulteren dat de bevolking in 2015 de vruchten er van kan plukken.”
 
De minister wil Curaçao ook weer terug hebben op de international map en aantrekkelijk maken in de financiele dienstverlening. “Er worden allerlei overeenkomsten gereed gemaakt om Curaçao interessant te maken voor het toerime, als logistiek centrum, in de olie-industrie, de agrarische sector en voor de visserij”, aldus Jardim. Volgens de minister is er veel ruimte om in die sectoren verder te groeien.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.