UoC en SIGE bundelen de krachten in een symposium om jongeren te motiveren

WILLEMSTAD - De Algemene Faculteit (AF) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en Fundashon Sentro di Guia Edukashonal (SIGE) hebben een symposium georganiseerd met als titel: “Motivatie stimuleren bij jongeren”.
 
Het symposium werd vanuit SIGE gecoördineerd door Ruthmila Obispo, Master of Social Work en vanuit UoC door dr. Odette van Brummen-Girigori. Het driedaagse symposium is vorige week woensdag van start gegaan in een volle aula en was bedoeld voor zowel studenten als professionals binnen het domein van Onderwijs en Welzijnswerk.
 
Tijdens het symposium kwamen de volgende drie onderwerpen aan bod:
1) Motivatie en mindset (growth versus fixed,
2)Gedragsverandering bij jongeren en
3) Effectiever leren met leerstrategieën.
 
Deelnemers kregen tijdens het symposium zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten aangereikt over motivatie en leren, als ook praktische tools om de motivatie van jongeren voor school en een gezonde leefstijl te stimuleren. Kern van het symposium was: jongeren helpen hun eigen motivatie te ontdekken en stimuleren, zodat ze keuzes maken die goed zijn voor hun welzijn en toekomst.
 
Gedurende het symposium was dr. Pieternel Dijkstra (sociaal psycholoog) de hoofdspreker. Daarnaast zijn ook de volgende personen aan het woord geweest, t.w.: de heer ing. Hensley Koeiman (Minister van SOAW), mevrouw Sahayra Braun-Nisbeth, MBA (Secretaris-Generaal van OWCS), de heer Wladimir Kleinmoedig (directeur Onderwijs en Wetenschap van OWCS), dr.
Francis de Lanoy (Rector Magnificus van UoC), dr. Liesbeth Echteld (decaan Algemene Faculteit), de heer Aubert Wiels (voorzitter van SIGE), drs. Solange Olaria (dagelijkse leiding SIGE), Melene Rodriguez-Kook, Master of Social Work (externe begeleider) en dr. Odette van Brummen-Girigori (wetenschappelijke hoofdmedewerker, Research Center UoC).
 
Zowel de leiding van SIGE als de leiding van UoC kijkt terug op een geslaagd symposium en zal in de toekomst met regelmaat de krachten blijven bundelen om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan de vorming van professionals binnen het domein van Onderwijs en Welzijnswerk.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.