Ook Curacao neemt strenge maatregelen om coronacrisis

WILLEMSTAD - De Curaçaose overheid heeft maandag een reeks maatregelen doorgevoerd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het zijn volgens minister-president Eugene Rhuggenaath ingrijpende maatregelen. 
 
Het vliegverkeer en de scheepvaart worden bijna helemaal stilgelegd. Publieke bijeenkomsten als voetbalwedstrijden en kerkdiensten zijn verboden. De viering van het populaire oogstfeest (Seú) later deze maand is uitgesteld.
 
Alle vluchten van en naar Curaçao zijn in principe opgeschort. Alleen inwoners met een retourticket en een Curaçaos legitimatiebewijs kunnen de komende dagen terugkomen. Niet-ingezetenen worden niet toegelaten op het eiland. Zij kunnen nog wel vertrekken, de inwoners van Curacao zelf mogen echter niet van het eiland vertrekken.
 
Medisch personeel en vracht vanuit andere voormalige Antilliaanse eilanden mogen nog wel komen. Wie arriveert in Willemstad gaat verplicht veertien dagen in quarantaine, bij voorkeur thuis.
 
Naast het verbod op openbare bijeenkomsten vraagt de regering ook aan werknemers om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. En wie het huis niet uit hoeft, wordt gevraagd thuis te blijven. Mensen met cruciale beroepen mogen wel naar buiten.
 
Andere Curaçaoënaars mogen alleen de straat op voor boodschappen of een bezoek aan de bank. Ook mogen ze de natuur in of het strand op, maar dan moeten ze wel minimaal twee meter afstand van elkaar houden.
 
Ook de toeristische sector wordt geraakt door de maatregelen. Restaurants mogen alleen nog eten en drinken meegeven. Het is verboden voor gasten om binnen of op het terras te gaan zitten.
 
Verder is het verboden om verzorgingshuizen te bezoeken. In het openbaar vervoer moeten chauffeurs ervoor zorgen dat reizigers op minimaal twee meter afstand blijven. Alle cafés op het eiland worden gesloten.
 
Bij begrafenissen worden maximaal tien personen toegelaten. 
 
Ook op de andere eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk worden vergelijkbare maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zowel op Aruba als op Curaçao zijn drie besmettingen geregistreerd. Op Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn geen besmettingen vastgesteld.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.