Mogelijk grootschalige fraude door MDPT en Isla

WILLEMSTAD - Uit een onlangs gedane aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat er op grootschalige wijze fraude zou zijn gepleegd door het Multidisciplinair Managementteam (MDPT) en de Refineria di Kòrsou (RdK).
 
De persoon die aangifte doet heeft jarenlang bij Curaçao Refinery Utilities (CRU) gewerkt en beschikt over de administratie van het MDPT. Deze persoon legde eerder al een verklaring af over het wanbeleid bij onder andere RdK in het kader van de lopende enquêteprocedure. En omdat het beklag bij politici niet leidde tot een verandering, is het OM als ‘last resort’ benaderd ‘om het tij te keren’, zo schrijft vanochtend, maandag 30 januari 2017, het Antilliaans Dagblad.
 
De aangifte begint met het uitspreken van de grote twijfel aan de kundigheid van de voorzitter van het MDPT, Werner Wiels, die in 2013 door Ivar Asjes werd aangesteld. Wiels werkte eerder als directeur bij het Amfo-fonds en werd daar weggestuurd vanwege fraude. Ook heeft Wiels laakbaar gehandeld als commissaris bij Aqualectra, zoals uit de enquêteprocedure mag blijken, aldus de aangever.
 
Ook José van den Wall Arnemann bij RdK wordt in twijfel getrokken. Hij was volgens de aangever niet de meest geschikte directeurs-kandidaat, maar Asjes drong aan op zijn benoeming.
 
'De opzet van Asjes hierbij lijkt duidelijk: benoem een zwakke directeur bij RdK die makkelijk de gewenste kant opgestuurd kan worden. Organiseer het MDPT verder op zo’n manier dat met minimale controle enerzijds maximale financiële middelen ter beschikking gesteld worden, en zet daar iemand naar jouw gading neer, ook al is die persoon daartoe niet geschikt', zo staat in de aangifte, die in handen is van het Antilliaans Dagblad.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.