Werkvergunning huisarts Suriname voortaan drie jaar geldig in plaats van levenslang

PARAMARIBO - Dit jaar moet iedere huisarts zich opnieuw laten registreren voor een werkvergunning, die voortaan niet meer levenslang, maar voor slechts drie jaar geldig zal zijn.
 
Huisartsen die pas de vergunning van het ministerie van Volksgezondheid hebben ontvangen, hoeven zich niet opnieuw te laten registreren. Deze maatregel maakt deel uit van het vestigingsbeleid voor huisartsen. Het ministerie wil dit met wet- en regelgeving aanpakken. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 16 januari 2017.
 
'Het beleid moet verder vorm krijgen en uitgevoerd worden. We waren er eerder mee gestart, maar in de afgelopen twee jaar hebben we gewerkt aan wet- en regelgeving', zegt directrice Maureen Wijngaarde van Dijk van het ministerie. De huisartsen worden met deze nieuwe maatregel gedwongen zich bij te scholen, zodat ze bij de tijd blijven.
 
Om hun vergunning te kunnen verlengen, moeten zij binnen drie jaar een aantal punten behaald hebben. Wie daarin niet slaagt, krijgt geen toestemming meer om het beroep uit te oefenen. 'Er zal ook worden gelet op de huisvesting. We zullen bijvoorbeeld kijken hoe de poli eruitziet en of deze voldoet aan de eisen.'
 
In de toekomst zullen artsen die een huisartsenpoli willen exploiteren ook verplicht zijn om de eenjarige huisartsenopleiding te volgen. De opleiding bestaat sinds 2013. Vorige week zijn de eerste vier 'nieuwe' huisartsen afgeleverd. Met dit nieuwe beleid wil Volksgezondheid een einde maken aan de overbelasting van ziekenhuizen. Nog steeds melden te veel patiënten, die eigenlijk in de eerstelijnszorg behandeld moeten worden, zich voor behandeling in het ziekenhuis. Dit komt doordat de eerstelijnszorg niet altijd beschikbaar is en mensen geen andere keus hebben.
 
Het ministerie van Volksgezondheid wil naast de huisartsen ook het beleid van apotheken aanpakken. De directrice benadrukt, dat het ministerie geen toestemming verleent aan personen die een apotheek willen of hebben, maar geen apotheker in huis hebben.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.