Top C gaat aan de slag met structurele knelpunten

Advies veldexperts in de maak voor de overheid
WILLEMSTAD - Sinds de start van de Top C “Tur Wowo Riba Bo” aanpak, inmiddels bijna twee jaar geleden, zijn we gestuit op een aantal structurele knelpunten in met name de jeugdzorgketen.
 
Deze knelpunten staan een optimale ontwikkeling van het kind en de jeugdige in de weg.
 
Als we kijken naar de ontwikkelingsgeschiedenis van de Top C’er zelf, ziet men een geschiedenis waarin een falende en niet op elkaar aangesloten jeugdzorgketen steeds naar voren komt. In het kader van de brusjesaanpak (brusjes staat voor broertjes en zusjes), stuiten we op jonge kinderen die in risicovolle situaties verkeren zonder dat deze in beeld zijn bij de relevante organisaties in de jeugdzorgketen. Verder is de handhaving van de leerplicht gebrekkig, waardoor leerplichtigen langdurig thuiszitten.
 
“We roeien met de riemen die we hebben,” is blijkbaar het motto bij verscheidene overbelaste instanties die dagelijks met deze problemen te maken hebben. Echter, het moment is daar om ten eerste in kaart te brengen waar de knelpunten liggen, om hiervoor structurele oplossingen aan te dragen.
 
In het kader van het bovenstaande is vanuit de Top C een aantal rondetafelgesprekken met veldexperts uit het jeugdzorgterrein georganiseerd, waaruit een door het veld gedragen advies aan de nieuwe regering zal voortvloeien.
 
De sessie is goed bezocht, door Departamentu Salu Hubenil (Ministerie van GMN), Centrum Familie en Jeugd (Ministerie van SOAW), Fundashon Deportivo Kòrsou (FDDK), stichting Yave, Sentro pa Inovashon i Guia Edukashonal (SIGE), Fundashon Brasami, Voogdijraad (Ministerie van Justitie), Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC), (Ministerie van Justitie), Slachtofferhulp en Reclassering (Ministerie van Justitie), schoolmaatschappelijk werkers, SMAT, stichting YudaBoYu.
 
  
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.