Gouverneur Curacao wil 80/20-wet nog niet tekenen

WILLEMSTAD — De gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, is van mening dat de 80/20-regeling discriminerend is.
 
Het wetsvoorstel is nu weer in handen van de minister die de wet heeft ingediend, namelijk van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS). Dat bevestigde de demissionair minister vanochtend tegenover de Amigoe. “De wet is nu weer bij mij voor een laatste analyse”, aldus Larmonie-Cecilia.
 
De 80/20-regeling die stelt dat 80 procent van alle werknemers in een bedrijf van lokale komaf moet zijn, staat al maanden ter discussie. Aangezien de Raad van Advies (RvA) in een nota uit 2012 heeft gesteld dat de wet inbreuk zou maken op het gelijkheidsbeginsel omdat er onderscheid tussen mensen gemaakt zou worden op basis van nationaliteit, heerste de vraag of de gouverneur de wet zou ondertekenen voor publicatie. Nu blijkt dus dat ook de gouverneur van mening is dat de wet zoals het er nu uitziet, discriminerend is.
 
De partij van Larmonie-Cecilia, Pueblo Soberano, gelooft heilig in de 80/20-regeling omdat de partij meer lokale arbeiders aan het werk wil zien. “Wij hebben met behulp van onze Staatsregeling onderbouwd dat de wet niet discriminerend is en hebben voorbeelden gegeven van andere landen die dit soort regelingen hebben toegepast. De gouverneur heeft echter nog steeds haar twijfels over de wet.” De Soaw-minister laat weten de wet, nu ze deze weer in handen heeft, te zullen analyseren. “De wet wordt zo telkens versterkt.”

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.