Gijsbertha bij gouverneur Curacao

WILLEMSTAD — Informateur Kenneth Gijsbertha heeft vanochtend zijn tussentijds verslag bij gouverneur Lucille George-Wout ingediend.
 
In een kleine toelichting stelt Gijsbertha dat hij in zijn verslag melding maakt van het feit dat alle acht partijen die een zetel hebben gewonnen in het nieuwe parlement, aan de vorming van een nieuwe regering voor Curaçao willen meewerken.
 
Gijsbertha kon vanochtend laat weinig meer loslaten over het informatieproces. Wel gaf hij aan dat hem is gevraagd om op de 25e zijn eindverslag bij de gouverneur in te dienen, zoals al eerder was afgesproken. Over de verdere instructies die de informateur van de gouverneur heeft gekregen, kon hij niets loslaten. Het is de bedoeling dat het informatieproces tot 25 oktober duurt. Hierna zal er volgens planning een formateur worden benoemd die als taak zal krijgen het vormen van een nieuwe regering voor Curaçao.
 
De informateur werd tijdens zijn onderhoud met George-Wout bijgestaan door advocaat Glenn Camelia van advocatenpraktijk FCW Legal. Camelia heeft veel ervaring op het gebied van het formeren van regeringen. Hij was als informateur maar ook als formateur betrokken bij de formatie van alle regeringen van Curaçao sinds 2012. In dat jaar was hij actief bij de vorming van het takenkabinet van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. In 2013 was hij betrokken bij de formatie van het kabinet-Asjes. In 2015 stond hij informateur/formateur Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) bij met de vorming van het kabinet-Whiteman II terwijl Camelia ook als adviseur informateur Gijsbertha bijstaat.
 
Voor vandaag stonden er verder bilaterale gesprekken gepland tussen het bestuur van de MAN en met in ieder geval dat van de PAR, in het kader van het informele formatieproces dat deze dagen ‘achter de schermen’ plaatsvindt. Naar verluidt zouden er ook bilaterale gesprekken gepland staan tussen verschillende andere partijen die na de verkiezingen een zetel in het parlement hebben gewonnen. Maar net voor het sluiten van deze krant werd bekend dat het onderhoud tussen de MAN en de PAR niet door zou gaan.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.