Advocaat van geschorst hoofd VDC doet aangifte tegen mediaman wegens smaad

WILLEMSTAD - De advocaat van het geschorste hoofd van de Veiligheidsdienst Michael Römer, Bertie Braam van Braam & Pols Advocaten, heeft gisteren aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) gedaan wegens smaad tegen een persoon die aan de media verbonden is.
 
Dat is vermoedelijk degene die het eerst het bericht in de wereld bracht, dat Römer de vrouw van Alex Rosaria met een vuurwapen had bedreigd na een stukgelopen affaire. De vrouw zou daarna naar de politie zijn gestapt, maar geen aangifte hebben gedaan. Het bericht bracht een storm van reacties in de media teweeg.
 
Römer ontkent het incident. Gisteren kwam Elvira Rosaria Statia zelf al met een verklaring, dat er nooit van bedreiging met een vuurwapen sprake is geweest. Ze zou ook niet naar de politie zijn gegaan.
 
Volgens bronnen heeft advocaat Braam namens zijn cliënt ook een brief aan de regering gestuurd waarin wordt aangedrongen om de schorsing die van regeringswege is opgelegd ongedaan te maken. Het feitenonderzoek naar de zaak door de Landsrecherche gaat gewoon door, meldt het OM.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.