Wilsoe en Jamaloodin blijven verdachte in zaak Maximus

WILLEMSTAD - Parlementariër Elmer ‘Kadè’ Wilsoe en voormalig MFK-minister van financien George Jamaloodin zijn nog steeds verdachten in de zaak Maximus.
 
Het verzoek van de twee om geen verdachte meer te zijn in de zaak naar de intellectuele daders van de moord op Helmin Wiels werd door rechter-commissaris Solange Christiaan afgewezen.
 
Wilsoe verzocht de raadkamer anderhalve week geleden via zijn advocaat Bertie Braam van kantoor Braam & Pols om na twee jaar en twee maanden van onderzoek duidelijkheid te scheppen over zijn status als verdachte. Voor Jamaloodin geldt ongeveer hetzelfde.
 
Het onderzoek naar de twee gaat dan ook door. Volgens de rechter-commissaris is het onderzoek erg complex en wordt er van onderaf naar boven gewerkt. Daarvoor is tijd nodig. Ook wordt er over de grens gewerkt en kost ook dit tijd. Er is geoordeeld dat het onderzoek geen vertraging oploopt en dat het Openbaar Ministerie voortvarend genoeg optreedt.
 
Wilsoe en Jamaloodin blijven dus verdachten, maar worden door het OM nog niet vervolgd. Het OM kan besluiten om de zaak te seponeren of tot vervolging over te gaan. 
 
Jamaloodin wordt ervan verdacht, net als zijn halfbroer en tevens loterijbaas Robertico ‘Robbie’ dos Santos, opdrachtgevers van de moord te zijn. Elmer Wilsoe wordt verdacht de moordenaars naar de plek te hebben geloodst waar Wiels was op het uur van de moord.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.