Advocate overweegt vordering tegen InselAir

WILLEMSTAD - Advocate Salina Helder, die werkzaam is bij advocatenkantoor Spigt Dutch Caribbean, is van plan actie te ondernemen in de vorm van een groepsvordering tegen InselAir indien de maatschappij niet reageert op haar open brief.
 
Helder was een van de gedupeerden die begin deze week uren vertraging had op Hato. Haar vlucht naar Aruba diende aanvankelijk maandagavond om kwart over negen te vertrekken. Uiteindelijk kon ze echter pas de volgende dag om kwart over tien 's morgens naar het eiland vliegen. Dit bericht de Amigoe vandaag, donderdag 8 september 2016.
 
Naar eigen zeggen was er sprake van onduidelijkheid en zeer slechte communicatie, waardoor het lange tijd niet duidelijk was wanneer de vlucht zou worden hervat.
 
De directeur van InselAir, Edward Heerenveen, heeft bevestigd dat er maandag meerdere vertragingen waren en dat die ook dinsdag voor vervelende situaties zorgden op de luchthaven. Met betrekking tot St. Maarten speelden de weersomstandigheden een rol. Ook het pilotentekort blijft de maatschappij parten spelen. Vorige maand verklaarde Heerenveen dat het acute pilotentekort eind september zal zijn opgelost. Er zijn namelijk tijdelijke buitenlandse krachten aangetrokken. In de tussentijd zullen de huidige co-piloten worden opgeleid tot captains, waardoor er over vijf maanden weer een lokale crew is. 'Het probleem is dat de piloten door de omstandigheden ook extra rust moeten krijgen. De veiligheid staat altijd voorop. We zijn blij met de piloten en onze andere bemanningsleden, die echt hun best doen om de passagiers te vervoeren, maar met slecht weer en andere omstandigheden buiten onze macht om, kunnen we helaas niet verder vliegen.'
 
In reactie hierop zegt Helder, dat er op haar vlucht echter geen sprake was van een ‘act of god’ oftewel onmacht, waardoor luchtvaartmaatschappijen geen vergoeding hoeven aan te bieden. 'De vlucht zou maandagavond om kwart over negen vertrekken, maar uiteindelijk stond er een te klein vliegtuig bij de gate, waardoor een heleboel passagiers niet mee konden vliegen. Achteraf bleek dat de bagage van sommige reizigers wel op die vlucht zat. Ze hebben ons uiteindelijk ondergebracht in het Hilton Hotel, zodat we even tot rust konden komen. Maar, dit proces kwam pas midden in de nacht op gang, omdat we het nieuws over de vlucht eerst moesten afwachten waardoor we amper konden uitrusten.'
 
Daarna kwam ze vast te staan op de parkeerplaats. Ze kon geen kant op, omdat ze geen kleingeld bij zich had en InselAir geen oplossing bood. Een schoonmaker gaf haar het geld, zodat ze alsnog van de parkeerplaats af kon komen. In de ochtend kregen ze een ontbijtbox met ‘een vieze boterham en wat fruit’. Bij aankomst op de luchthaven bleek de vlucht wederom vertraging te hebben. Er werden toen geen vouchers aangeboden voor eten of drinken. Uiteindelijk is de vlucht om kwart over tien 's ochtends vertrokken richting Aruba.
 
Volgens de advocate, die voor haar werk op het buureiland diende te zijn, is het verhaal van Heerenveen onjuist. 'Hij lijkt vooral boos te zijn op zijn klanten, die volgens hem maar een beetje overdrijven. Op onze route was er geen sprake van slecht weer, maar ik heb ter compensatie geen ticket gekregen.' 
 
Helder hoopt dat InselAir gehoor geeft aan haar oproep. 'Ik heb een open brief op de Facebookpagina van InselAir geplaatst en ben in afwachting van een reactie. Het is niet dat we tegen de maatschappij zijn. We vliegen nota bene met Insel, maar met elke stap die ze zetten laten ze zien dat ze zich niet inzetten voor de klant. Ze hebben de kans om het recht te trekken, maar dat doen ze niet.' Mocht de organisatie niet reageren dan zal ze juridische stappen nemen en overgaan tot een groepsvordering om de organisatie aansprakelijk te stellen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.