Vernieuwingsgroep binnen Politiebond spant opnieuw kort geding aan tegen bondsbestuur

PARAMARIBO - De trekkers van 'vernieuwing Surinaamse Politie Bond' gaan vandaag, woensdag 18 mei 2016, weer een Kort Geding aanhangig maken tegen het bondsbestuur.
 
De beweging vindt dat het rechterlijk vonnis, uitgesproken gisteren, niet is uitgevoerd. De motie die gisteren ingediend werd op de algemene ledenvergadering, werd niet in stemming gebracht door het bestuur, onder leiding van Robby Ramjiawan. Er is, zo schrijft althans Starnieuws vanochtend, een gehaal en getrek over de interpretatie van het vonnis van de rechter. De 'vernieuwing SPB' verwijt ook Starnieuws van misleiding.
 
De 25 punten tellende motie werd gisteren niet in stemming gebracht door het bestuur. De trekkers van de beweging zijn van mening, dat in strijd is gehandeld met de rechterlijke beslissing. Een logisch gevolg daarvan is, dat dus vandaag weer een Kort Geding wordt aangespannen tegen het bestuur van de Surinaamse Politiebond, aldus Raoul Hellings van de vernieuwingsgroep. 
 
Bondsvoorzitter Ramjiawan zegt, dat de motie niet in stemming is gebracht, omdat daarin wordt gevraagd om het aftreden van het bestuur. Ramjiawan stelt, dat de nieuwe motie een samenvatting is van de twee oude moties. Er moet volgens de motie een interim bestuur worden samengesteld. Maar dat kan niet volgens de visie van het huidige bestuur, aldus Ramjiawan. 'De eerste eis is door de rechter afgewezen. Vandaar dat het bestuur de motie, waarvan wij vinden dat de inhoud niet volgens de afspraken van de vergadering is, niet in stemming heeft gebracht. We hebben de motie wel in behandeling genomen, maar niet in stemming gebracht. Het zou anders zijn als het vonnis ons daartoe had verplicht.' De rechter heeft alleen de eis toegewezen, waarin gesteld is dat er niet bij machtiging kan worden gestemd. 
 
'Men probeert alles naar hun zin te vertalen dat de rechter zaken heeft afgewezen', vindt 'vernieuwer' Milando Atompai. 'De rechter heeft in ons tweede Kort Geding niets afgewezen', beweert hij. Hij benadrukt dat hierdoor het bestuur tegen het vonnis heeft gehandeld. 'Die moties moesten eigenlijk in stemming worden gebracht en wat dat betreft heeft hij tegen de overwegingen van de rechter gehandeld.' 
 
'In de motie wordt duidelijk gemaakt dat het bestuur van de Politiebond heeft gefaald in het opkomen voor de belangen van de leden', zegt Hellings. Daarnaast heeft het bestuur zich volgens hem niet integer gedragen door bepaalde handelingen, op basis van vertrappen van de statuten, door te voeren. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van malversaties. 
Hellings blijft erbij, dat het bestuur verkeerd heeft gehandeld. 'Het is bezijden de waarheid als men zegt dat onze eerste eis is afgewezen. De rechter heeft ten aanzien daarvan aangegeven, dat zij het niet noodzakelijk acht om bij rechterlijk besluit vast te stellen dat moties die voldoen aan materiële en formele eisen in stemming moeten worden gebracht, omdat dat al vaststaat dat ze daaraan voldoen.' 
 
'We zullen de rechter vandaag vragen om de moties te toetsen op rechtmatigheid. En in het verlengde daarvan het bondsbestuur te gelasten of om een vergadering te beleggen om de moties in stemming te brengen of om de huidige vergadering te heropenen en die moties in stemming te brengen.'
 
Atompai gelooft, dat iedereen tegen de voorzitter is. 'Alla skowtuman de tegen a voorzitter, ma a man no wan saka. Gado wan sab’ san tranga so.'
 
Overigens, de bond houdt op 18 juli haar bestuursverkiezing. Op de reguliere algemene ledenvergadering van gisteren is de verkiezingsdatum vastgesteld en goedgekeurd. Ook werd een verkiezingscommissie, onder leiding van hoofdinspecteur Rudi Steinberg, benoemd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.