Hof Venezuela schrapt amnestiewet voor vrijlating oppositie

CARACAS - Het hooggerechtshof van Venezuela heeft een streep gezet door een amnestiewet die moest leiden tot de vrijlating van leden van de oppositie.
 
Dat meldt de BBC dinsdag. President Nicolas Maduro had het hof gevraagd de wet ongeldig te verklaren.
 
De wet was aangenomen door het parlement, waar de oppositie sinds december in de meerderheid is. Volgens het hof, dat zich sinds de overwinning van de oppositie consequent achter Maduro heeft geschaard, is de wet strijdig met de grondwet omdat deze niet alleen van toepassing is op ”politieke vergrijpen, maar ook op de georganiseerde misdaad”. Maduro’s socialistische partij had de amnestiewet omschreven als carte blanche voor ”moordenaars”.
 
Onder de veroordeelde leden van de oppositie is Leopoldo Lopez, een prominente tegenstander van Maduro die vorig jaar tot meer dan dertien jaar cel werd veroordeeld voor het oproepen tot geweld tijdens protesten tegen de regering.
 
De aanklager in die zaak ontvluchtte Venezuela later en zegt sindsdien dat het proces een politiek toneelstuk was. Bij de protesten kwamen 43 mensen om het leven.
 
Bron: NU

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.