Intentieverklaring OM Curacao en Stichting Savonet getekend voor begeleding jongeren Top C

WILLEMSTAD - Tussen het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao en de Stichting Restauratie & Behoud Slavendorp Savonet is een intentieverklaring getekend.
 
Dit is een stap voorwaarts in de realisatie van een vormingstraject voor de Top C doelgroep, waarbij er door het stichtingsbestuur een locatie beschikbaar wordt gesteld waar de jongeren van het Top C-project aan het werk kunnen worden gesteld en de nodige vaardigheden kunnen worden aangeleerd.
 
Bij de bestaande leerwerk- en vormingstrajecten, valt de doelgroep van Top C structureel buiten de boot, door allerlei bijkomende problematiek, zoals agressiviteit en verslaving. Het uitgangspunt van de Top C aanpak is: de jongere een eerlijke kans bieden en hem laten zien hoe het anders kan. 
 
Daarbij moeten wel de mogelijkheden voor hem worden gecreëerd om de jongere te leren hoe zich staande te worden in deze samenleving en zich te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige burger die zelfstandig (eventueel met begeleiding) kan functioneren in de maatschappij. 
 
Een leerwerktraject voor de Top C jongeren bij Savonet biedt nieuw perspectief voor de jongere. Hij/zij krijgt een dagbesteding, structuur, voorbeeldfiguren en hij wordt als het ware losgeweekt van de wereld waarin hij verkeert en die hem steeds ervan weerhoudt het juiste pad te kiezen. 
 
Het Project Top C “Tur Wowo Riba Bo” is gericht op jeugdige veelplegers van high impact crimes, zoals atrako‟s. Het project is per 1 december 2014 van start gegaan met hulp en bijstand van de Gemeente Amsterdam. Deze kent al een aantal jaren een soortgelijke, succesvolle aanpak, de Top 600-aanpak. Alleen focus op repressie is niet effectief, dus wordt daarnaast hulp en (na)zorg geboden. Bij deze groep spelen vaak meerdere (sociale, emotionele en psychische) problemen tegelijk, veelvuldig in combinatie met een verslaving. Ook speelt soms het hebben van verstandelijke beperkingen een rol. Armoede en schooldropouts verdient ook de aandacht bij deze groep. Door straffen te combineren met een zorg/werktraject, kan de doelgroep ervaren dat ze met hulp hun problemen kunnen aanpakken en er een uitweg mogelijk is. Het derde doel van de aanpak is het voorkomen van een nieuwe generatie jonge criminelen. Broertjes en zusjes van deze criminelen mogen het voorbeeld van hun oudere broer(s) niet volgen. Het gezin maakt onderdeel uit van het plan van aanpak voor het subject.
 
Door de integrale aanpak van de Top C en de samenwerking met alle ministeries biedt deze „nieuwe‟ manier van werken een oplossing voor de nodige problemen. Dit wordt met name bewerkstelligd door het SAMENwerken: “Union ta hasi forsa.”
 
Het is inmiddels een jaar geleden sinds de Top C aanpak een vliegende start heeft gemaakt. We hebben veel bereikt en er staat voor 2016 veel op het programma. Dit jaar staat in het teken van het „vullen van de gaten in het systeem‟, de aanpak van de geconstateerde systeemfouten, zodat aan de jongere op de Top C lijst en diens familie, een sluitende interventiepakket kan worden geboden/opgelegd. In dit kader is gestart met de opzet van verschillende voorzieningen, zoals een begeleid kamer bewoning en een vormingstraject voor deze doelgroep.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.