Strandbeleid Aruba per 1 juli van kracht

ORANJESTAD — Na jaren voorbereiding is het eindelijk zover; het door Toerisme-minister Otmar Oduber aangekondigde strandbeleid treedt per 1 juli in werking.
 
In een door het ministerie van Toerisme uitgestuurd persbericht wordt vermeld dat onlangs tijdens een Ministerraadvergadering werd afgesproken dat het nieuwe strandbeleid direct onder de portefeuille van de minister van Toerisme komt te vallen. Drie weken lang vergaderden Directie Infrastructuur en Planning (DIP), door de minister aangewezen commissies en Aruba Tourism Authority (ATA). Afgelopen woensdag werd een bijeenkomst gehouden met alle stakeholders die de controle zullen moeten uitvoeren over de nieuwe regels voor onder meer watersportbedrijven, touroperators en hotels aan het strand en op zee. De controlerende partijen zijn Dienst Openbare Werken (DOW), Directie Scheepvaart, de strandpolitie en de maritieme politie. Tijdens die meeting werd de datum voor de introductie van het nieuwe strandbeleid onderling afgesproken.
 
Het nieuwe strandbeleid is erop gericht om duidelijkheid te geven aan hotels, watersportbedrijven en touroperators over wat wel en niet mag op het strand. Het geeft handhavende instanties, zoals de politie, ook de mogelijkheid om boetes uit te delen, mochten de regels worden overtreden. Volgens het persbericht is het strandbeleid gebaseerd op rapporten en suggesties die zijn gedaan en ook zijn goedgekeurd door de Ministerraad over een periode van twee jaar. Het informeren van de betrokken partijen en de afhandeling van juridische aspecten waren de redenen voor het oponthoud. Feit is echter dat de aanloop naar strengere richtlijnen voor de plaatsing van onder meer palapa’s, strandbarretjes, kiosken en massagehutjes op het openbare strand door hotels en standplaatsen, werkwijze en vergunningen van watersportbedrijven en touroperators veel langer dan twee jaar heeft geduurd. Al aan het begin van de eerste regeerperiode van het kabinet-Eman had minister Oduber aangekondigd dat er nieuwe, strengere regels zouden komen voor ondernemers op de stranden van Aruba.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.