Statenlid Cordoba: OM betrokken bij moord Wiels

WILLEMSTAD — Statenlid voor Pueblo Soberano, Haime Cordoba, heeft de indruk dat het Openbaar Ministerie ‘een vinger in de pap’ heeft gehad bij de moord op PS-leider Helmin Wiels op 5 mei 2013 bij Marie Pampoen. 
 
Hij maakte deze gedachten afgelopen zaterdag bekend, bij de wekelijkse partijbijeenkomst.
 
Het Statenlid maakt zich zorgen om de handelingen van het OM en vreest dat de organisatie zelf betrokken is bij de moord. “Daarom worden er miljoenen geïnvesteerd, om te verbergen wat er nog te verbergen valt.”
 
Cordoba haalde hierbij de beslissing van het OM aan in de zaak van de Taams Kliniek, om oud-ceo Ninette van den Berg niet te vervolgen voor de verduistering van bijna 900.000 gulden. “Ik kreeg hoofd- en buikpijn van het nieuws van afgelopen week dat ze niet strafrechtelijk vervolgd zal worden. Zij hebben haar naar Nederland gestuurd, maar Buchi Wang (de lokale burger, red.) willen zij wel altijd laten opsluiten, voor het stelen van brood en worst. Maar als het 900.000 gulden betreft, geen vervolging.”
 
Volgens Cordoba heeft Van den Berg een zeer ‘tight’ relatie met het OM en wordt ze dus daarom door het OM met rust gelaten. Hoe hij daaraan komt, liet hij in het midden.
 
 
Uit het Koninkrijk
 
Cordoba vreest deze handelingen en is ervan overtuigd dat men uit het Koninkrijk der Nederlanden moet stappen. “Wij zullen er dan zeker veel beter van af komen. Terwijl wij deel uitmaken van het Koninkrijk, zullen deze soort dingen blijven voordoen. En wij kunnen niet toelaten dat deze moord onopgelost blijft omdat Helmin Magno Wiels een volksmens was. Maar de hardwerkende vriend en pilaar van het land werd op brute wijze geliquideerd, waardoor wij nu minder kunnen doen (voor het land, red.).”
 
Volgens hem blijven ‘zij’ de partij tegenwerken, maar hij is overtuigd dat de partij met medewerking van het volk vooruit zal komen en ook voor de oplossing van de moord zal blijven strijden. “Ik hoop dat ik die dag mee zal meemaken. Ik betreur het wel dat er weinig mensen overblijven die de moed hebben om dergelijke aspecten aan de kaak te stellen.”
 
Men is bang om met de Nederlandse politici om te gaan, aldus Cordoba. “Wij (lokale politici, red.) worden altijd gewaarschuwd om diplomatiek te blijven. Wij (PS, red.) hebben echter altijd bewezen niet bang te zijn.” Cordoba haalde brieven aan die onder anderen Wiels naar de Verenigde Naties en Parlatino heeft gestuurd met hun zorgen. “We willen niet in het Koninkrijk blijven, we zullen opstappen.”
 
Verder zal iedereen op 4 mei aanstaande tijdens een herdenking merken wat de partij voor het land betekent, zei Cordoba. Hij hoopt bovendien in verband hiermee dat het OM vóór die tijd een positief resultaat heeft over het onderzoek naar de brute moord op hun leider.
 
Het OM heeft vooralsnog niet gereageerd op de uitspraken van de parlementariër.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.