Korps Politie Suriname wil betere samenwerking met buurtorganisaties

PARAMARIBO – Het Korps Politie Suriname (KPS) zal nadrukkelijker op zoek gaan naar partners op wijk- en buurtniveau om samenwerkingen aan te gaan. Dit is het streven van korpschef Agnes Daniel.
 
Een toenemend aantal vraagstukken op het gebied van veiligheid binnen de samenleving heeft volgens de korpschef het karakter van een netwerkprobleem. Zij pleit voor een heroriëntatie op het denken over veiligheid. Ze doelt hiermee op een denkwijze die beter past in het huidige tijdperk.
 
“De toekomst van de politie zal bepaald worden door de strategieën voor politie, die lopen langs de contouren van community policing: gedachte- en informatiegestuurde politie”, zei Daniel bij haar aanstelling vrijdag. Zij benadrukte dat de hedendaagse criminaliteit en het geweld dat ermee gepaard gaat “van een andere orde is”. “Onze samenleving ontwikkelt zich relatief onvoorspelbaar en niet volgens een bepaald ontwerp en patroon. De wereld is in beweging en de politie is genoodzaakt om mee te bewegen”, zegt Daniel.
 
Zij belooft dat de aanpak van nationale delicten zoals berovingen, inbraken, huislijk geweld en kindermisbruik prioriteit zullen genieten op haar agenda, maar dat ook internationale vraagstukken zoals mensenhandel, mensensmokkel, drugshandel en cybercrime niet minder aandacht zullen krijgen. De korpschef zei ook dat professionalisering van de politiemedewerkers noodzakelijk is, vanwege het complexer en dynamischer worden van de veiligheidsvraagstukken in de maatschappij.
 
Daniel schoof niet onder stoelen of banken dat het een enorme uitdaging zal zijn om de kwaliteit van de politiezorg te verbeteren met een ingekrompen budget. “De besparing moet gezocht worden in het landelijk aansturen en standaardiseren van de ondersteunende processen en sterke sturing op het overurenbudget.”
 
De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.