Dochter korpschef Suriname maakt aanrijding met dienstvoertuig

PARAMARIBO - I.D., de negentienjarige dochter van aankomend Korpschef van het Korps Politie Suriname Agnes Daniel, heeft vrijdag een aanrijding gemaakt met het dienstvoertuig van haar moeder.
 
Zij blijkt niet over een rijbewijs te beschikken. Ook heeft zij een valse naam doorgegeven aan de wetsdienaren. 
 
I.D. was met nog enkele andere personen in de auto. Het voertuig van de benadeelde stond voor de Bernadetteschool aan de Boterbloemstraat geparkeerd toen het werd geramd door I.D., die uit de Orchideestraat kwam. Zij probeerde na de aanrijding te ontkomen, maar ooggetuigen en enkele agenten die in de directe omgeving waren voor een ander geval, hoorden de klap en reageerden meteen. 
 
Die agenten hebben de eerste gegevens opgenomen. De benadeelde is naar het bureau gebracht om de zaak verder af te handelen. De veroorzaker is niet komen opdagen. Na een uur lang te hebben gewacht werd de benadeelde door een dienstdoende agent medegedeeld dat ze naar huis mocht. Er zou contact met haar worden gemaakt. 
 
Aankomend korpschef Agnes Daniel: "Dit is niet waar achter ik sta en ik keur het gedrag van mijn dochter ernstig af. Ik zal dan ook niets ondernemen en het onderzoek en de afhandeling overlaten aan de politie, om het geheel volgens de regels te laten verlopen. De schade die aan de tegenpartij is aangericht zal ik wel zelf moeten betalen.” 
 
Daniël zegt dat haar dochter zonder haar medeweten, het dienstvoertuig bestuurd heeft. "Ik was in het buitenland op dienstreis en ben zaterdag in de vroege ochtend in Suriname teruggekeerd. Toen heb ik gehoord wat zich heeft afgespeeld", zegt Daniel. Aan haar is gerapporteerd dat haar dochter, die geen rijbewijs heeft, het dienstvoertuig heeft bestuurd en daarbij tegen een stilstaand voertuig is aangekomen. Twee politiemannen die in de omgeving waren zijn op de klap afgegaan en hebben de zaak meteen opgenomen.
 
De dochter heeft een andere familienaam dan haar moeder. Zij gaf - naar later bleek - bij de opname van het geval haar tweede voornaam op. Een medewerker van de korpschef heeft ter plekke de jongedame gezegd naar huis te gaan, met de mededeling dat hij de zaak zou afhandelen op het bureau. Daar bleek dat het ging om het dienstvoertuig van de korpschef en dat de bestuurder haar dochter was.
 
Voor Daniël komt dit gebeuren ongelegen. Zij wordt op 12 februari officieel aangesteld als korpschef.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.