Inkomen St. Eustatius hoogste in Caribisch Nederland

KRALENDIJK — Het hoogste besteedbaar inkomen in Caribisch Nederland werd in 2013 gemeten op St. Eustatius, namelijk 26.300 dollar per huishouden.
 
Vergeleken met 2012 steeg het doorsnee besteedbaar inkomen in 2013 op Bonaire licht, waar het op St. Eustatius en Saba daalde. Op St. Eustatius is de terugval het grootst. Op Bonaire had een huishouden 22.900 dollar te besteden en op Saba was het doorsnee inkomen 23.400 dollar. Dit blijkt uit cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek, dat het doorsnee besteedbaar inkomen in Caribisch Nederland voor 2013 in kaart bracht.
 
Op St. Eustatius zijn de inkomensverschillen het grootst. De 25 procent hoogste huishoudensinkomens zijn bij elkaar opgeteld ruim 11 keer zo hoog als de 25 procent laagste huishoudensinkomens bij elkaar opgeteld. Deze verhouding lag op Bonaire net boven de 9,5. Op Saba waren de inkomensverschillen kleiner. Hier had het kwart huishoudens met de hoogste inkomens ruim 8 keer meer te besteden dan het laagste kwart.
 
Op elk van de eilanden is het doorsnee inkomen het hoogst bij huishoudens met een hoofdkostwinner tussen de 40 en 60 jaar. In deze leeftijdsgroep hebben de mensen meer werkervaring dan hun jongere collega’s, vaak betere functies en verdienen ze meer. Op St. Eustatius is het doorsnee inkomen van deze groep met 32.000 dollar het hoogst. Op Bonaire had een dergelijk huishouden 26.900 dollar te besteden, op Saba was het inkomen 27.000 dollar.
 
Bereikt de hoofdkostwinner in een huishouden eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd, dan daalt het inkomen doorgaans. Het inkomen is dan hoofdzakelijk afhankelijk van de aov-uitkering (wat in Nederland aow heet) en eventueel aanvullend pensioen. Op St. Eustatius is de terugval het grootst. Met 17.100 dollar komt het doorsnee inkomen hier zelfs flink lager uit dan op Bonaire en Saba waar de 60-plussers respectievelijk 21.700 dollar en 20.900 dollar te besteden hebben.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.