‘Evenveel illegalen als inwoners op Sint Maarten’

PHILIPSBURG - Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie zijn op grote schaal aanwezig op Sint-Maarten, zegt het Openbaar Ministerie op het eiland tegen de NOS.
 
Er zouden evenveel illegalen als inwoners zijn: 40.000.Op het eiland blijkt met name de seksindustrie booming business: volgens het OM zijn er rond de 200 prostituees actief. Hoe veel er daarvan op straat tippelen is niet duidelijk.
 
Op Sint Maarten is prostitutie geen strafbaar feit. Maar de omvang van de branche baart het OM zorgen. ,,Hoe omvangrijker de prostitutiebranche, hoe lastiger het wordt voor toezichthoudende instanties om zicht te krijgen en te houden op uitbuiting”, aldus OM-woordvoerder Karola van Nie.
 
Vooral vluchtelingen uit Haïti zijn na aankomst op Sint Maarten niet in het bezit van een verblijfsvergunning. Ze worden door mensensmokkelaars naar het eiland gehaald waar ze vervolgens door hun werkgever worden uitgebuit.
 
De cijfers zijn vrijgegeven in het kader van het Interparlementair Koninkrijksoverleg, waarin een delegatie van de Eerste en Tweede Kamer met Aruba, Curaçao en Sint-Maarten spreekt over maatschappelijke onderwerpen. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.