Zakenman veroordeeld voor vuurwapenbezit

WILLEMSTAD - Het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao heeft op woensdag 18 november de 38-jarige ondernemer Omar R.V. veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van zes maanden.
 
R.V. had ter bescherming van zijn gezin een vuurwapen en munitie aangeschaft nadat hij en zijn gezin begin dit jaar op zeer brute wijze werden overvallen in hun woning. Bij die overval is door één van de daders een vuurwapen op het hoofd van één van de kinderen van R.V. gezet. 
 
Na deze overval heeft R.V. gedurende enige tijd politiebescherming gekregen en is hij met zijn gezin ondergedoken geweest in verschillende hotels in Curaçao. Het gezin heeft Curaçao zelfs moeten verlaten en tijdelijk onderdak in Colombia moeten zoeken, omdat de daders van deze overval R.V. en zijn gezin bleven bedreigen en afpersen na de overval. Inmiddels is een aantal verdachten aangehouden in verband met deze overval en zijn de bedreigingen gestopt. Dit alles heeft een grote impact gehad op R.V. en zijn gezin. 
 
De man R.V. kreeg van de rechter, gelet op de zeer bijzondere omstandigheden van dit geval, een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd voor het verboden wapenbezit waaraan hij zich schuldig had gemaakt. De rechter merkte op dat deze zaak niet gelijk te stellen is met het ‘klassieke’ verboden vuurwapenbezit zoals dat in Curaçao helaas veelvuldig voorkomt. Daarbij overwoog de rechter dat R.V. kennelijk ten einde raad zijn gezin heeft willen beschermen tegen een reële bedreiging die ook serieus werd genomen door politie en justitie. 
 
De rechter nam daarbij ook in ogenschouw dat R.V. niet eerder met politie en justitie in aanraking kwam en zelf openheid van zaken heeft gegeven dat hij thuis een vuurwapen bewaarde. 
 
De man werd eerder dit jaar door de politie op luchthaven Hato aangehouden toen hij in zijn rugtas een hoeveelheid munitie bij zich bleek te hebben. Daarop bekende hij meteen dat hij een vuurwapen had gekocht ter bescherming van zichzelf en zijn gezin. De voorlopige hechtenis van R.V. was door de rechter-commissaris eerder al geschorst. 
De door de rechter opgelegde straf was conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.