Ontslagprocedure onderdirecteur Juspol Suriname ingezet

PARAMARIBO - Nardi Vrede, onderdirecteur Financieel Beheer op het ministerie van Justitie (Juspol) en Politie, zal worden ontslagen. Hij heeft een identiteitsbewijs op naam van zijn halfbroer gemaakt. De man is in verzekering gesteld door de politie.
 
Minister Jennifer van Dijk-Silos bevestigt dat de ontslagprocedure in werking is gesteld. De Raad van Ministers moet een besluit hierover nemen. De stukken zijn al voorbereid. 
 
Het strafbare feit kwam aan het licht, toen de halfbroer van Vrede, Levand F., op 18 augustus naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken ging om een nieuw identiteitsbewijs aan te maken. Hij kreeg te horen dat er al een identiteitsbewijs op zijn naam was gemaakt.
 
Toen het identiteitsbewijs aan hem werd getoond, bleek dat de foto onder zijn gegevens, van zijn halfbroer was. Nadat aangifte werd gedaan, is Vrede op 31 augustus in verzekering gesteld.
 
Bron: Starnieuws Netwerk Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.