De Brauw start The Brewery en leidt buitenlandse juristen op tot ‘global lawyer’

THE NETHERLANDS - Vandaag start De Brauw Blackstone Westbroek met The Brewery, de Engelse versie van De Brauwerij, het opleidingsprogramma van het kantoor voor startende juristen.
 
Zeven deelnemers afkomstig uit alle deze van de wereld – van China en Korea tot Duitsland en Australië – worden opgeleid tot ‘global lawyers’. Dat laat het kantoor weten in een persbericht.
 
De deelnemers aan The Brewery zijn geselecteerd uit bijna tweehonderd niet-Nederlandstalige kandidaten met een juridische bachelor en master. ‘Het zijn mensen met allerlei achtergronden, uit verschillende landen. Ze krijgen een interne opleiding van een half jaar binnen The Brewery, waar ze juridische vaardigheden leren zoals het opstellen van adviezen en contracten, maar ook een basiskennis van het Nederlands recht en de Nederlandse taal. Na dit half jaar gaan ze aan de slag in de internationale praktijk van De Brauw, in zaken voor Nederlandse of buitenlandse bedrijven, zoals internationale arbitrages, M&A en mededingingszaken,’ aldus De Brauw.
 
De deelnemers aan The Brewery hebben in Nederland niet de status van advocaat. Sommigen van hen zijn al wel toegelaten tot de balie in hun land van herkomst. Naast de zeven deelnemers aan The Brewery heeft De Brauw heeft al zo'n vijftien niet-Nederlandse juristen in dienst. Begin 2016 start De Brauw met de werving voor de tweede Brewery die in september 2016 van start zal gaan.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.