Complete keuken 'verdwenen' uit CuraƧaohuis in Den Haag

THE HAGUE - Medewerkers van het Curaçaohuis keken deze week raar op toen zij ontdekten dat de complete keuken uit het leegstaande pand aan de Badhuisweg was verdwenen.
 
Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.
 
Het Kabinet van Curaçao in Den Haag moest in mei 2014 tijdelijk verhuizen, zodat het gebouw kon worden opgeknapt. Minister-president Ivar Asjes wilde echter niet meer wachten op die verbouwing en besloot onlangs dat het pand verkocht moest worden.
 
De medewerkers van het Curaçaohuis kwamen deze week een kijkje nemen in het lege pand, waar tot hun verbazing bleek dat de keuken was losgemaakt en verdwenen. Er werden geen sporen van inbraak gevonden.
 
Een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken op Curaçao heeft aan het Antilliaans Dagblad laten weten dat de keuken is opgeborgen met het doel om deze later op de nieuwe locatie weer te installeren. Ze waren alleen vergeten de direct betrokkenen hiervan op de hoogte te stellen.
 
Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in het Curaçaohuis in Den Haag vertegenwoordigt de regering van het land in Nederland. De Gevolmachtigde Minister, Marvelyne Wiels heeft de algemene leiding en is daarnaast ook lid van de Ministerraad van het Koninkrijk. Deze Rijksministerraad wordt gevormd door de ministers van de Nederlandse regering samen met die van Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.