Vermeende handel in verblijfsvergunningen en paspoorten Dimas

ORANJESTAD — Dimas-directeur Kathleen Paskel heeft ‘bij de justitiële autoriteiten in Aruba’ aangifte gedaan ‘op grond van laster’, laat zij weten aan Amigoe.
 
Ze reageert op hardnekkige geruchten en berichten over vermeend frauduleus handelen door medewerkers van Directie Beleid, Toelating en Integratie Vreemdelingen (Dimas) die sinds vorig jaar via social media verspreid worden.
 
In de berichtgeving staat dat een van de medewerkers langere tijd verblijfsdocumenten zou hebben verkocht tegen duizenden dollars. En volgens nieuwsartikelen op internet verzoekt de Amerikaanse Drugs Enforcement Administration (DEA) om deze medewerker over te dragen aan de Amerikaanse autoriteiten. Paskel geeft aan op de hoogte te zijn van de berichten en heeft dus namens Dimas aangifte gedaan wegens laster.
 
De medewerker Lilian Lampe, die manager bij Dimas zou zijn, wordt met naam en toenaam genoemd in berichten vanuit de Colombiaanse media. Lampe zou namelijk volgens die berichten verblijfsvergunningen en Nederlandse paspoorten hebben verkocht aan een internationale drugsbende. Die betaalden voor de verblijfsvergunningen 10.000 dollar en 30.000 dollar voor paspoorten. De Amerikaanse opsporingsdienst zou vorig jaar zowel twee bendeleden in Colombia hebben aangehouden en drie in Aruba waardoor kennelijk ook de handel in documenten door Lampe aan het licht kwam.
 
Nep
 
Ook Paskel wordt in deze berichten genoemd onder meer omdat Lampe gehandeld zou hebben in opdracht van haar superieuren. De directeur laat weten dat Dimas zelf ook ‘kennis’ heeft genomen van de ‘links’ die volgens Paskel zogenaamde nieuwsartikelen bevatten. “Deze artikelen over de vermeende handel in vergunningen door Dimas en/of de melding van zogenaamde betrokkenheid van diens medewerker(s) bij niet-integere/criminele netwerken en/of activiteiten deden de ronde op sociale media, in het bijzonder op Facebook.”
 
Ze maakt het volgende duidelijk: “Dimas heeft, naar aanleiding van de verspreiding van deze ‘links’ bevattende zogenaamde scams/nep nieuwssites/blogs op Facebook, de nodige stappen ondernomen.” Er werd onder andere ‘formeel’ aangifte gedaan bij de justitiële autoriteiten in Aruba op grond van laster. En volgens haar zijn de minister van Integratie Benny Sevinger, ‘alsmede alle bevoegde –justitiële- autoriteiten’ hierover ingelicht. Ze benadrukt dat Dimas omtrent lopende onderzoeken door DEA of internationaal uitgevaardigde arrestatiebevelen geen informatie kan verstrekken.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.