Centrale Bank Suriname stelt deviezen beschikbaar voor ‘kleine man’

PARAMARIBO — Burgers kunnen vanaf vandaag bedragen tot 300 US dollar of 300 euro inwisselen of kopen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zij moeten wel het doel van de inwisseling aangeven.
 
Dat heeft de bank gistermiddag via een persbericht bekendgemaakt, aldus de Ware Tijd.
 
Het bieden van deze mogelijkheid betekent dat de Moederbank nu rechtstreeks interventies pleegt op de valutamarkt. De achterliggende reden om dit te doen is dat het de laatste weken voor de kleine klant moeilijk is aan deviezen te komen die nodig kunnen zijn voor bijvoorbeeld het betalen van huishuur, creditcard betalingen of steun aan studerende kinderen. Vandaag zou de bank nadere informatie verstrekken hoe de speciale ‘Window’ ingericht zal worden. Deze maatregel zal ook de druk op wisselkantoren en banken doen afnemen als het gaat om de vraag naar deviezen.
 
In het persbericht waarschuwt de CBvS bedrijven of personen die willen speculeren met de valuta. De bank zal daar hard tegen optreden. De toegewezen deviezen mogen alleen gebruikt worden voor doel waarvoor ze zijn afgegeven, benadrukt de bank.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.