Heler blijft voorlopig vast

PARAMARIBO - Verdachte Sergio O., die van diefstal en heling verdacht wordt, blijft voorlopig ingesloten. Dit heeft rechter Sieglien Wijnhard gisteren bij de eerste behandeling van de zaak tegen hem bepaald.
 
Ze had hiermee het verzoek van advocaat Benito Pick, om zijn cliënt in vrijheid te stellen, in afwachting van verdere behandeling, afgewezen. Pick deed dit verzoek vooral omdat twee medeverdachten Randy O. en Ewald F. wel voorlopig op vrije voeten zijn.
 
De advocaat onderstreepte dat de verwijten tegen de drie verdachten niet van elkaar verschillen en hij vindt het niet eerlijk dat zijn cliënt wel aangehouden blijft. Pick is overigens ervan overtuigd dat er onvoldoende bewijs is om zijn cliënt voor de diefstal te berechten. Volgens de advocaat zou hem hooguit straf voor heling opgelegd kunnen worden. Pick zei dat de periode die O. al in voorarrest heeft doorgebracht, al langer is dan het maximale dat de verdachte zou kunnen krijgen voor heling.
 
Het Openbaar Ministerie is het oneens met deze zienswijze. Volgens de officier van justitie zijn er nog ernstiger bezwaren tegen de verdachte. Onder meer zijn de gestolen spullen in zijn woning gevonden. Ook de tegenstrijdige verklaringen die hij zelf heeft afgelegd, zijn reden genoeg voor de rechter om hem niet in vrijheid te stellen. De zaak wordt verder behandeld op 24 februari.
 
De Ware Tijd
 
Benito Pick, die de verdachte in deze zaak bijstaat, is advocaat bij Sewcharan Advocaten in Suriname.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.