Rozier gehoord in rectificatiezaak

WILLEMSTAD — Voormalig Statenvoorzitter Dean Rozier werd gisteren als getuige gehoord in de rectificatiezaak die hij tegen zijn oud-MFK-partijgenoten Gilmar Pisas, Monique Koeyers-Felida en Rudney Garmes heeft aangespannen.
 
Hem werden diverse vragen gesteld door hun raadsman, Chester Peterson, maar hij weigerde enkele van die vragen te beantwoorden.
 
Na afloop van het getuigenverhoor verzocht hij rechter Willem van Schendel om ook in zijn verklaring op te nemen dat hij dit proces en de vraagstelling van de advocaat als een ‘novela’ (soapserie, red.) ervaart. Dat is ook gebeurd:
 
“Ik verzoek u mijn gevoelens op te nemen dat ik dit proces en de vraagstelling van de wederpartij ervaar als een ‘novela’ met intriges incluis.”
 
Peterson had hierop diverse opmerkingen. Samenvattend wilde hij Rozier er op wijzen dat het zijn eigen soapserie is, aangezien hij degene is die de zaak heeft aangespannen.
 
Gisteren werd duidelijk dat Rozier op 15 december vorig jaar een uitgebreide schriftelijke verklaring hierover bij de rechter heeft ingediend. Rozier ergert zich sinds het begin van de behandeling van deze zaak aan het optreden van de wederpartij en stormde zelfs een keer boos de zaal uit. Hij reageerde tijdens de vorige zitting kennelijk ook zeer boos.
 
De rechter merkte dat op aan het begin van het getuigenverhoor, waarop Rozier zich verontschuldigde. Bij de vorige zitting werd een landsrechercheur gehoord. Uit de opmerkingen van de rechter blijkt dat Peterson die toen meer dan honderd vragen wilde stellen en de rechter gaf gisteren aan ‘schichtig’ te zijn over het aantal vragen dat de raadsman aan Rozier wilde stellen.
 
Peterson zou meerdere vragen hebben overgeslagen, maar had toch de hele ochtend nodig om in detail te kunnen treden over de diverse vergaderingen in 2011 en 2012 die Rozier heeft gehad met zijn cliënten over hun ontevredenheid binnen de partij.
 
Rozier bleef bij zijn eerdere verklaringen dat hij nooit getracht heeft om zijn partijgenoten om te kopen om hun steun aan de coalitie in te trekken.
 
“Ik heb nimmer een bedrag in de mond genomen, noch op een papiertje geschreven. Dat geldt ook ten aanzien van elk ander lid van het toenmalige parlement. Niemand heeft ook ooit met mij gesproken over het omkopen van mezelf. Van financiers was er dus ook geen sprake”,
 
zei hij op vragen van Peterson. Hij ontkende verder de drie een andere baan te hebben aangeboden voor de periode na de val van het kabinet- Schotte.
 
“Het is wel waar dat zij hun ongerustheid hebben geuit. Daarop zei ik dat zij hun beslissing naar eer en geweten moesten nemen.”
 
Volgens Rozier reageerde hij ook wel eens boos op zijn ex-partijgenoot Garmes – zelfverklaard medeoprichter van de MFK –, aangezien deze steeds bij Rozier kwam klagen over diverse aspecten binnen de partij, maar toch kennelijk bang was om die klachten aan de partij zelf voor te leggen.
 
Garmes’ angst om zijn klachten tegenover de partij te uiten was volgens Rozier ook de reden waarom Garmes vóór een vergadering met Pisas en Koeyers- Felida bij Rozier thuis verzocht om alle mobiele telefoons in een la te bewaren.
 
“Ik herinner mij inderdaad zoiets, maar het idee om dat te doen was niet van mij afkomstig. Als ik me niet vergis kwam Garmes ermee.”
 
Volgens Rozier gaf Garmes hem op die bewuste 23 juli 2012 ook de indruk zenuwachtig te zijn. De reden waarom Garmes zenuwachtig was weet hij niet, maar hij neemt aan dat dit te maken had met het feit dat hij druk uitoefende op hen om tot een beslissing te komen over het oplossen van de problemen binnen de partij, die toen al zes maanden gaande waren.
 
Rozier ontkende verder op vragen van Peterson dat hij in aanloop naar de val van het kabinet-Schotte had vergaderd over het ten val brengen van het kabinet of over het oprichten van een zakenkabinet met zijn oudpartijgenoten, en ook niet met gouverneur Frits Goedgedrag, Eric Garcia van de Girobank, Emsley Tromp van de Centrale Bank, Eugène Cleopa van de MAN en radiopersoonlijkheid Percy Pinedo.
 
Hij zei Pinedo niet eens persoonlijk te kennen. Hij weigerde verder in details te treden over de vergaderingen met de gouverneur en benadrukte dat hij één keer op bezoek was bij Goedgedrag, na formeel te zijn uitgenodigd als fractievoorzitter.
 
MALAFIDE TACTIEKEN
De oud-politicus merkte de verklaringen van zijn oudpartijgenoten verder aan als malafide praktijken.
 
“Mijn verklaring voor deze onjuiste verklaringen vind ik in de gedachte dat zij een valstrik hebben bedacht waarin ik gevangen zou worden. Ik herken deze tactiek ook als bekende trucjes van de MFK.”
 
Bron: Amigoe 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.