Vier advocaten eisen drie maanden schorsing van collega's

WILLEMSTAD – Als het aan de vier advocaten Jan Burgers, Sandra in ’t Veld, Frida Pais-Fruchter en Barbara Nagelmakers ligt, zullen collega’s Peppie Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson drie maanden geschorst worden.
 
Dat hebben zij gisteren geëist tijdens de behandeling van hun klacht voor de Raad van Toezicht voor de Advocatuur.
 
,,Al met al zijn wij de mening toegedaan dat de uitlatingen van verweerders dusdanig ernstig van aard zijn, en het vertrouwen in de advocatuur en de rechterlijke macht in zodanige mate hebben ondermijnd, dat niet met een lichtere straf dan drie maanden schorsing kan worden volstaan”,
 
besluiten de vier advocaten hun betoog, dat werd gehouden door Burgers. Volgens de vier zijn de uitlatingen aan het adres van de deken – namelijk dat zij voor ‘ondemocratisch, racistisch en corrupt’ is uitgemaakt en dat zij moest ‘oprotten’ – onnodig grievend en beschadigen zij het vertrouwen van het publiek in de advocatuur, de orde en de onafhankelijke rechtspraak.
 
,,Verweerders hebben zich opruiend uitgelaten op een wijze die geweld propageert, rechtvaardigt of ertoe aanzet, en daarmee de sociale vrede en de politieke stabiliteit in gevaar brengt.”
 
Burger Nardy Cramm ging een stap verder en verweet de advocaten onderdeel te zijn van een criminele organisatie. Haar betoog zorgde voor veel onrust op de publieke tribune, waarbij de tuchtrechter meerdere malen moest ingrijpen:
,,Ik verzoek u uw ongenoegen of emoties te beperken.”
 
Sulvaran kondigde aan hier een zaak van te zullen gaan maken.
 
Bron: Antilliaans Dagblad
 
De Raad vabn Toezicht (tuchtkamer) bestaat uit rechter en tevens voorzitter T. Tijhuis, en de advocaat-leden R. Koeijers en S. Thompson.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.