Loyens & Loeff in 2014 Global 100

UNITED STATES - Het enige Nederlandse kantoor met een plek in de Global 100 van magazine The American Lawyer heeft zijn positie in die lijst nét aan weten te handhaven.
Loyens & Loeff is in de 2014 Global 100 – gemeten naar omzet - gedaald van plaats 92 naar 100; de hekkensluiter behaalde een omzet van 384 miljoen dollar in het afgelopen financiële jaar. Een jaar eerder noteerde het kantoor nog 402 miljoen dollar omzet.
 
De honderd grootste advocatenkantoren ter wereld blikken volgens de 2014 Global 100-special terug op een solide jaar dat goeddeels in het teken stond van consolidatie. De voorzichtige omzetsgroei over de hele linie is vooral te danken aan de stabiliserende economie, een toename van het aantal M&A-transacties en de aanboring van nieuwe markten.
 
De totale omzet van de honderd grootste kantoren nam het afgelopen jaar met 4,3% toe tot een recordbedrag van 88,7 miljard dollar. Dat is 11% meer dan in 2008, vlak voordat de crisis uitbrak. Waren er in 2009 nog 16 kantoren die een omzet van meer dan een miljard dollar behaalden, nu zijn dat er 30.
 
Volgens de Global 100-rankings stonden de afgelopen vier jaar ondanks de lange naweeën van de crisis toch in het teken van groei; niet alleen qua omzet, maar ook qua head count. Bij de honderd grootste kantoren zijn momenteel ruim 112.000 advocaten en 22.000 equity partners aangesloten, een toename van ruim 3%. De gemiddelde winst per equity partner steeg het afgelopen jaar met 5,4% tot 1,6 miljoen dollar, wat binnen de Global 100-rankings opnieuw een record is. Alleen de omzet per advocaat blijft nog iets achter vergeleken: 787.000 dollar in 2013, wat iets lager is dan de gemiddelde omzet per advocaat van 795.000 dollar in 2007.
 
Baker & McKenzie terug op eerste plaats
Werd Baker & McKenzie vorig jaar voor het eerst in het bestaan van de lijst van de troon gestoten door DLA Piper, dit jaar staat Baker weer fier op de eerste plaats van de Global 100. De omzet komt uit op ruim 2,5 miljard dollar (+5,4%), bijeen geharkt door 4245 advocaten en ruim 700 equity partners. De nettowinst kwam uit op 900 miljoen dollar. DLA Piper staat weer op plek twee, met net geen 2,5 miljard dollar omzet (+1,7%) en een kleine 4000 advocaten in dienst. Baker & McKenzie stelt dat het kantoor steeds meer profiteert van het eigen internationale netwerk: er zijn momenteel 76 Baker & McKenzie-vestigingen in 46 landen wereldwijd. De winst per partner steeg er zelfs met 7,1% naar 1,29 miljoen dollar.
 
Opvallend is wel dat de omzet per advocaat bij deze twee kantoren (600.000 – 625.000 dollar) bijna twee keer zo laag is als bij nummer drie en vier, respectievelijk Latham & Watkins en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom. Op totale omzetten van rond de 2,25 miljard dollar, verdienen deze kantoren 1,1 tot 1,3 miljoen dollar per advocaat.
 
Norton Rose Fulbright betreedt de top 10
Noemenswaardig is verder de binnenkomst van Norton Rose Fulbright in de top 10 - op de tiende plaats -, te danken aan de recente fusie tussen Norton Rose en Fulbright & Jaworski. Was Norton Rose in 2009 nog een vanuit Londen opererend kantoor met zo’n 1000 advocaten en nog geen 500 miljoen dollar omzet, sinds de fusie en enkele andere samenwerkingen in Zuid-Afrika en Canada telt Norton Rose Fulbright wereldwijd 3500 advocaten en bedraagt de omzet 1,9 miljard dollar.
 
De verschillende uitgesplitste 2013 Global 100-lijsten zijn op de website van The American Laywer te lezen na betaalde inschrijving. Via de app van het magazine zijn ze gratis in te zien.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.