Onderzoek naar misstanden bij militie Curaçao

WILLEMSTAD - De Marechaussee doet onderzoek naar misstanden bij de marine op Curaçao. Instructeurs en cursisten van de Curaçaose militie zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer mishandeling, bedreiging en aanranding van medecursisten. Dat gebeurde op de marinekazerne Suffisant in Willemstad.
 
De incidenten zijn door de verdachten vastgelegd op video. Daarop is te zien dat cursisten geboeid op de grond liggen en worden geschopt en geslagen door mede-cursisten en hun instructeurs. Ook is te zien dat iemand onder dwang bespoten wordt met een brandslang.
 
De Curaçaose militie is onderdeel van de sociale vormingsplicht op Curaçao, een dienstplicht voor kansarme jongeren tussen 16 en 24 jaar oud. Deze jongeren, vaak met een crimineel- of een drugsverleden, worden vijf maanden intensief door instructeurs van de Curaçaose militie en het Korps Mariniers gevormd. Daarna stromen ze door naar een reguliere opleiding, zodat ze na afronding daarvan een goede startkwalificatie hebben op de arbeidsmarkt.
 
De commandant van de kazerne heeft aangifte gedaan. Zeven personen zijn aangemerkt als verdachte. Drie van hen zijn inmiddels gehoord. De Marechaussee doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie op Curaçao.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.