KFO-advocaten dienen tweede wrakingsverzoek in

WILLEMSTAD - In de klachtzaak van de Raad van Toezicht op de Advocatuur tegen de beklaagden mrs. ‘Peppie’ Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius, hebben de beklaagden een tweede wrakingsverzoek ingediend tegen de voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw mr. M.W. Scholte.
 
Dat is mogelijk indien sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden. De beklaagden stellen in hun verzoek dat die situatie zich voordoet, mede naar aanleiding van de behandeling van hun eerste verzoek.
 
Mr. Scholte heeft laten weten dat zij niet berust in het tweede verzoek. Zoals bekend heeft de wrakingskamer, bestaande uit rechter Lourens (plaatsvervangende voorzitter van de Raad van Toezicht) en twee leden, de advocaten Richard Pols en Mayesi Hammoud, het eerste wrakingsverzoek van de advocaten tegen rechter Scholte afgewezen en geoordeeld dat geen sprake is van (de schijn van) partijdigheid van mr. Scholte in de klachtzaak tegen beklaagden.
 
Scholte werd toen door de advocaten gewraakt, omdat zij haar onpartijdigheid niet vertrouwden bij het beoordelen van de klachten tegen hen, die onder meer door de Deken van de Orde van Advocaten Caroline Fiévez zijn ingediend.
 
De raadslieden haalden daarbij toen ook al de ‘vervalste beschikking van de rechter’ aan, als bewijs dat Scholte zich ongeveer drie jaar geleden schuldig zou hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte, alsook ‘de verbanden die zij met de andere advocaten heeft’.
 
Aangezien Lourens het eerste verzoek al heeft behandeld, zal nu een andere plaatsvervangend voorzitter (samen met twee leden) moeten oordelen over het tweede verzoek, voordat de behandeling van de klachtzaak kan worden voortgezet.
 
De leden en de (plaatsvervangend) voorzitter van de Raad van Toezicht worden benoemd door de Gouverneur. Aangezien de Raad van Toezicht niet beschikt over andere plaatsvervangende voorzitters, zal de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, Evert Jan van der Poel, daarvoor leden van het Hof bij gouverneur Lucille George-Wout voordragen voor benoeming.
 
De behandeling van het tweede wrakingsverzoek zal zo spoedig mogelijk na de benoeming plaatsvinden.  

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.