Succesvolle promotie trip Curaçao International Financial Center (CIFC)

WILLEMSTAD - De Curaçao International Financial Center (CIFC) is een “public private partnership” tussen de Overheid van Curaçao en de private sector. Het doel van CIFC is om internationale bekendheid te geven aan de internationale financiële sector van Curaçao.
 
CIFC heeft haar eerste conferentie als onderdeel van haar promotie tour 2014 achter de rug, de "6th Latin American Regional IFA Conference" die plaatsvond in Santa, Cruz Bolivia. IFA staat voor International Fiscal Association, een wereldwijde organisatie met 12,500 leden uit 111 verschillende landen met als hoofd doel de studie van het internationaal fiscaal recht en de fiscale rechtsvergelijking, evenals de economische en financiële gevolgen van de fiscaliteit. De conferentie wordt jaarlijks georganiseerd door de LATAM afdeling van deze wereld organisatie. De conferentie telde meer dan 300 deelnemers, afkomstig uit verschillende Latijns Amerikaanse landen (tevens de doel landen voor de Internationale Financiele Sector van Curaçao) en een enkele uit Europa en Noord Amerika.
 
CIFC kan spreken van een succesvolle trip waar Curaçao prominent aanwezig was als Platinum Sponsor van o.a. het gala diner, met een openings speech van de heer Herman Behr (Bestuurslid CIFC) en de aanwezigheid van de Nederlandse honorair consul in Bolivia, de heer Ham. Verder stond Curaçao met een promotie booth op de beursvloer waar de participanten langs liepen om informatie te vergaren over de jurisdictie en de producten en services die wij bieden. De partciperende bedrijven hebben zich ook kunnen profileren als bedrijven die gevestigd zijn op Curaçao en internationale financiele diensten leveren. 
 
De Curaçaose delegatie die aanwezig was in Bolivia en tevens de aanwezigheid van Curaçao op dit evenement mede mogelijk heeft gemaakt bestond uit de volgende instellingen: AIC, Amicorp, Ennia, EY, HBM Group, Intertrust, Kamer van Koophandel, SGG Management (Curaçao) N.V., VBK Services (Curaçao) N.V. en PwC. De 10 deelnemende bedrijven vonden de missie succesvol.
 
CIFC bereid nu een deelname voor als Platinum Sponsor aan een in Miami te houden conferentie op 4 – 6 juni, de “7th annual U.S. – Latin America tax planning strategies”. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Latijns-Amerikaanse tak van de American Bar Association die wereldwijd 410,000 leden kent. Naar verwachting zullen er ruim 250 internationale participanten deelnemen aan deze conferentie.
 
OverCIFC
 
De Curaçao International Financial Center (CIFC) is een “public private partnership” tussen de Overheid van Curaçao en de private sector. Het doel van CIFC is om internationale bekendheid te geven aan de financiële sector van Curaçao.
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. CIFC zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector.
CIFC wordt gevormd door de volgende organisaties: Ministerie van Financiën, Ministerie van Economische Ontwikkeling, Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten, Kamer van Koophandel, Stichting Logistieke Sector (SLS), Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), Curaçao Bankers Association (CBA), Association of International Bankers (IBA), International Financial Group (IFG) en Curaçao International Financial Services Association (CIFA).

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.