CIFA Seminar DTA Venezuela

Op vrijdag 6 september heeft de Curaçao International Financial Services Association (CIFA) een succesvol seminar georganiseerd met als titel: ‘DTA with Venezuela, creating new opportunities ”. Het doel van het seminar was om de internationale financiële sector te informeren over de mogelijke positieve effecten van een Double Taxation Agreement (DTA) met Venezuela.
 
Ruim 100 personen werden welkom geheten in het auditorium van de Centrale Bank door de heer Etienne Ys, de voorzitter van CIFA en moderator. Het seminar werd geopend door Ann de Groot – Phillips, waarnemend directeur van de Directie Buitenlandse Betrekkingen. In haar openingsspeech heeft mevrouw De Groot – Phillips de aanwezigen geïnformeerd over het feit dat Curacao in het verleden heeft onderhandeld met Venezuela over een DTA. De onderhandelingen hebben destijds alleen geresulteerd in een concept tekst. 
 
Na de openingswoorden was het de beurt aan de sprekers de heer Juan Navarro van EY Dutch Caribbean, de heer Leopoldo Escobar van Norton Rose Fulbright Venezuela, mevrouw Gladys Rahbe van PwC Venezuela, de heer Fred Klaassen van PwC Dutch Caribbean  en Derk Scheltema van Amicorp. De aanwezigen zijn door de sprekers geïnformeerd over alle aspecten van een DTA met Venezuela voor Curacao. 
 
Gedurende het seminar is de concept tekst van de DTA met Venezuela vergeleken met bestaande DTA verdragen die Venezuela heeft met landen zoals Spanje, Nederland, Barbados, Zweden en Portugal. Uit deze vergelijking blijkt dat een DTA met Venezuela kansen biedt voor nieuwe klanten en een aantal mogelijke financiële structuren. Men voorziet hier een noemenswaardige groei van commerciële activiteiten tussen Curacao en Venezuela. Tijdens het seminar is ook stil gestaan bij de vrees voor een mogelijk al te ruimhartig gebruik van de bepalingen over informatie-uitwisseling door de landen. Gebleken is dat deze bepalingen de nodige waarborgen bieden tegen misbruik. Tevens is gebleken dat Venezuela in haar DTA’s met andere landen, nimmer gebruik heeft gemaakt van deze bepaling om informatie in te winnen.
 
Het seminar past binnen het doel en het voornemen van CIFA om hun leden en de gemeenschap bijtijds voor te lichten over de ontwikkelingen in de financiële sector. Op de website van CIFA www.cifa-curacao.com vindt u meer informatie over het seminar inclusief de presentaties. Voor additionele vragen kunt u contact opnemen met het CIFA via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
 
Over CIFA
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een van de grootste bronnen van buitenlandse deviezen voor Curaçao. 
 
Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening.
 
CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika.
 
Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.
 
 
About CIFA
CIFA (Curaçao International Financial Services Association) is the representative association of professionals in the international financial services sector of Curaçao. CIFA acts as a sounding board for and advise government, regulatory agencies, and monetary authorities on issues concerning our international financial services sector.
CIFA initiates and endorses the development of new concepts, products and services by actively lobbying for new state-of-the-art laws and regulations (fiscal, corporate and compliance).
CIFA’s vision is to make Curaçao the gateway of choice, both inbound and outbound, for channeling cross-border international financial services transactions with Latin America.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.