UNA opent Academisch jaar 2013-2014 succesvol

WILLEMSTAD – De UNA, de universiteit van Curacao, opent het nieuwe academisch jaar jaarlijks met een lezing. Deze vond afgelopen vrijdag 6 september j.l. plaats in de aula van de UNA.
 
Dit jaar had Rector Magnificus dr. Francis de Lanoy besloten om het als een officiële academische plechtigheid te organiseren, waarbij hijzelf en de decanen van de vijf faculteiten in toga verschenen, onder begeleiding van een zogenaamde pedel (functionaris van de universiteit met een ceremoniële rol).
 
Als gastspreker was Principal Kafele uitgenodigd uit New Jersey. Dhr Kafele heeft een uitzonderlijke staat van dienst in het onderwijs, is auteur van zeven boeken en heeft meer dan honderd prijzen gewonnen. Hieronder vallen de Kean University Distinguished Alumni Award (2013), de New Jersey Education Association Award of Excellence (2011), en de Milken National Educator Award in 2009.
 
De aula van de UNA was overvol, met onder andere Minister President Asjes, de US Consul Generaal James Moore en vertegenwoordigers van de universiteiten van Aruba en St. Maarten. Na de speeches van de Rector Magnificus en Principal Kafele kreeg tevens een vertegenwoordiger van de UNA studentenraad de gelegenheid om de zaal toe te spreken. 
 
De lezing was tevens de eerste officiële lezing die de UNA live online streamde. 
 
Voor geïnteresseerden zal de opname te vinden zijn op www.una.cw/stream

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.