VVD en PvdA willen weg vrij maken voor no cure no pay

NETHERLANDS - De regeringspartijen VVD en PvdA willen de weg vrijmaken voor no cure no pay. Dat is nu verboden, maar de partijen willen het verbod uit de wet zodat er mee kan worden geëxperimenteerd. Dat meldt de NOS.

 
De PvdA was aanvankelijk geen voorstander, omdat het de claimcultuur in de hand zou werken. De partij vindt het nu toch een goed plan, omdat het de rechtspraak laagdrempeliger maakt. Ook de VVD is die mening toegedaan.
 
Algemeen deken Jan loorbach reageert behoudend op het voorstel. Zo waarschuwt hij voor het gevaar van cherry picking. "Het is van het grootste belang dat de advocaat zich in de relatie met de cliënt houdt aan de kernwaarden van onafhankelijkheid en onpartijdigheid. Een advocaat moet dus eigenlijk geen partij zijn. Het kan leiden tot cherry picking: advocaten pikken de hele interessante krenten uit de pap," liet hij vanochtend weten op BNR.
 
Precies om die reden draaide minister Donner van Justitie in 2005 een door de Nederlandse Orde van Advocaten gecreëerde mogelijkheid om te experimenteren met no cure no pay terug. De minister vond het ten principale onwenselijk dat advocaten zelf een belang zouden krijgen bij de uitkomst van de zaak.
 
Volgens Loorbach moeten er strenge voorwaarden worden gesteld aan no cure no pay. Hij wijst daarbij op het experiment dat nu gaande is in de letselschadepraktijk. Daar krijgt de advocaat geen percentage van de opbrengt van de zaak, maar een opslag bij succes.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.