Gevolmachtigde Minister Roderick Pieters aanwezig bij diploma-uitreiking CuraƧaose jongeren

TILBURG - De Gevolmachtigde Minister van Curaçao was gisteravond aanwezig bij de diploma uitreiking van Traverse, een Brabantse stichting die zich specialiseert in het geven van een thuis in opvang en begeleiding aan onder andere Curaçaose jongeren.

 
Gisteravond sloten 15 Curaçaose jongeren hun traject af en kregen hun diploma uitgereikt. De Gevolmachtigde Minister sprak hen toe, waarbij hij hen feliciteerde met dit resultaat en hen enorm veel succes toewenste met hun toekomst. “Volg je hart, volg je interne kompas”, en ‘blijf geloven in jezelf en je eigen kracht’, waren een paar van de adviezen die hij de jongeren gisteravond meegaf. De jongeren kwamen ook zelf aan het woord. Zo bleek dat sommigen van hen bij aanvang van het traject niets durfden te zeggen en soms op straat leefden. Het traject gaf hen huisvesting en leerde hen zelfstandig te zijn en voor zichzelf op te komen. 
 
De Tilburgse Wethouder Jeugd Marieke Moorman, zegde toe dat het traject ‘Direkshon’, dat speciaal gericht is op Caribische jongeren, zal blijven voortbestaan en zal worden geborgd in het reguliere jongerenbeleid van Tilburg. 
 
De avond werd afgesloten met een feestelijk samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje.
 
 
Over Traverse:
De visie van Traverse (www.smo-traverse.nl) luidt dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, zijn kwaliteit van leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen.De werkwijze van Traverse is gericht op herstel van de cliënt en hem te ondersteunen bij het benutten van zijn mogelijkheden. Op deze wijze worden kwetsbare mensen geholpen hun weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk te functioneren.
 
(Foto: Kabinet van Curacao)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.