Bezoek minister Donner aan de UNA

WILLEMSTAD - Op maandag 18 maart jl. bracht de heer mr. J.P.H. Donner, vice-president van de Raad van State (RvS) van het Koninkrijk een bezoek aan de UNA, in aanwezigheid van de secretaris van deze raad, mr. H. Visser en mevrouw M. Feersma MSc. van de Vertegenwoordiging van Nederland.

 
De reden van dit bezoek was om van gedachten te wisselen over het universitaire onderwijs in een kleinschalige gemeenschap.
 
Het gesprek vond plaats met de decanen van de faculteiten: de heer ir. R. Bulbaai MBA (Faculteit der Technische Wetenschappen), de heer ing. E. Meriën MBA (Faculteit der Sociale en Economische
Wetenschappen), mevrouw drs. O. van Brummen (Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen) en mevrouw dr. E. Echteld (wnd. Algemene Faculteit). De decaan van de Faculteit der Technische Wetenschappen, de heer Bulbaai, heette als voorzitter het gezelschap welkom, waarna de decanen een helder beeld hebben kunnen geven van de opleidingen die op
de UNA bij hun faculteit worden aangeboden.
 
De belangstelling van de heer Donner betrof een aantal essentiële kwesties. Zo kwamen de volgende gesprekspunten aan de orde:
de aansluitingsproblematiek, internationalisering, samenwerking met andere onderwijsinstellingen in Nederland en in de regio, onderzoek, financiën, braindrain en hoe het is om te werken bij een universiteit in een kleinschalige gemeenschap. Er werd vooral uitgeweid over het feit dat van de UNA nagenoeg alle opleidingen geaccrediteerd zijn door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Deze organisatie visiteert ook Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen. Door deze goede beoordelingen sluiten de UNA-opleidingen goed aan op het Hoger Onderwijs wereldwijd.
 
Het onderhoud dat meer dan een uur duurde en in goede harmonie verliep, werd afgesloten met een groepsfoto op de patio van de UNA, bij het bekende kunstwerk van de lokale beeldend kunstenaar José Maria Capricorne.
 
Op de foto: De faculteitsdecanen op de patio van de UNA, samen met de heer Donner en zijn gevolg: v.l.n.r. mr. H. Visser, Secretaris RvS, ing. E. Meriën MBA (FdSEW), drs. O. van Brummen (FMG), mr. J.P.H. Donner, vice-president RvS, dr. E. Echteld (wnd. AF), ir. R. Bulbaai MBA (FdTW) en M. Feersma MSc., Vertegenwoordiging van Nederland.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.