Overstap van de week: Herman Ruiter

Vanaf 1 februari zal Herman Ruiter als advocaat bij Spigt Dutch Caribbean aan de slag gaan in Curaçao. Voor zijn overstap was Ruiter advocaat en curator bij Van Aalst & Daniëls Advocaten te Amsterdam.

 
Ruiter voert een algemene procespraktijk met de nadruk op verbintenissenrecht en insolventierecht. Bij Spigt Dutch Caribbean zal hij werkzaam zijn op het gebied van ondernemingsrecht, financieel recht en geschillenbeslechting.
 
 
Vanwaar deze overstap?
De overstap naar Spigt Dutch Caribbean is een stap vooruit. De combinatie van ambitie en professionaliteit die het kantoor uitstraalt, sprak me direct aan. Ik wilde meer op het commerciële vlak werkzaam zijn en Spigt Dutch Caribbean bood die kans.
 
Was uw vorige baan niet goed genoeg?
Bij zowel Clifford Chance als Van Aalst & Daniëls heb ik enorm veel geleerd en met plezier gewerkt. Naar ik hoop kan ik op die ervaring voortbouwen. Ik blijf sowieso contact houden met mijn oud-collega’s.
 
Hoe kijkt u aan tegen uw verhuizing naar Curaçao?
Ik kijk er erg naar uit. Ik verheug me op de mogelijkheid om in internationale context en samen met zeer kundige collega’s aan de slag te gaan. Daarbij is Curaçao een prachtig eiland met een boeiende historie. En het klimaat is natuurlijk een enorm pluspunt!
 
Was het moeilijk om deze beslissing te nemen? Verhuizen eventuele gezinsleden met u mee?
Verhuizen naar Curaçao is best een stap. Ik heb het geluk dat mijn vriendin Victorine – net als ik – het avontuur graag aangaat.
 
Waar staat u over 10 jaar?
In de toekomst kijken is moeilijk en tien jaar is wel erg ver. Tien jaar geleden studeerde ik nog en de afgelopen tien jaar had ik met geen mogelijkheid kunnen voorspellen. Vooralsnog zie ik ernaar uit de komende jaren bij Spigt Dutch Caribbean aan de slag te gaan en me verder te ontwikkelen.
 
(Mr.)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.