Publiek voor Drum-zaak naar Plaza Beach Resort Bonaire

KRALENDIJK – Het Gerecht in Eerste Aanleg van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zittingsplaats Bonaire, zal op vrijdag 9 december a.s. om 9:30 uur op een pro-formazitting de zogeheten Drum-zaak behandelen.
 
Deze strafzaak gaat over een overval op een woning op 17 augustus 2016 waarbij politieagent Ferry Bakx is doodgeschoten. Op de pro-formazitting, die zal plaatsvinden in de rechtszaal in Fort Oranje, zullen de stand van het onderzoek en eventuele onderzoekswensen aan de orde worden gesteld.
 
In verband met de beperkte ruimte zullen tijdens de zitting slechts de zeven verdachten, hun advocaten, de slachtoffers, de nabestaanden, een aantal leden van het onderzoeksteam en enkele leden van de pers worden toegelaten in de rechtszaal. Vanwege de grote belangstelling voor de zaak is besloten om het publiek de gelegenheid te geven de zitting via een livestream te volgen in het Plaza Beach Resort Bonaire. Degenen die daarvoor interesse hebben, dienen zich uiterlijk om 9:15 uur aan te melden bij dit resort. Voor het bijwonen van deze zitting zowel in de rechtszaal als in het Plaza Beach Resort Bonaire moet iedereen een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. Het publiek wordt verzocht om geen gebruik te maken van telefoons. Bezoekers worden geacht netjes gekleed naar de zitting te komen, personen met slippers worden niet toegelaten.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.