Politie Paramaribo schiet drie overvallers dood

PARAMARIBO - Leden van het regio Bijstand Team Paramaribo van het Korps Politie Suriname hebben zaterdagavond 17 september 2016 in de omgeving van de Anamoestraat en Kleinestraat in Paramaribo drie overvallers op een winkel in de Anamoestraat doodgeschoten.
 
Een vierde overvaller werd gewond afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit meldt de afdeling Public Relations van de politie.
 
De politie van het ressort Geyersvlijt kreeg een melding van een overval op een winkelpand in de Anamoestraat. Daar aangekomen troffen agenten de winkelier en zijn partner aan. Volgens verklaring van de slachtoffers waren vier gewapende mannen de supermarkt binnen gekomen en werden zij overmeesterd. Twee van hen waren gemaskerd.
 
Terwijl de overvallers de winkelier en zijn vrouw knevelden schreeuwde de man om hulp. Een buurman die dat hoorde kwam daarop af, waarop de overvallers rennend het pand met de buit gemaakte goederen verlieten.
 
Een securityguard van een bewakingsbedrijf, die kwam aanrijden, zette de achtervolging in. De overvallers schoten op het voertuig waarin de bewaker reed. De voorruit van het voertuig vertoonde een kogelinslag, aldus de politie, maar de man bleef ongedeerd.
 
De criminelen vluchtten in de omgeving van de Anamoestraat en de Kleinestraat het bos in en openden het vuur op leden van het regio Bijstand Team Paramaribo die inmiddels waren gearriveerd. Er ontstond een treffen met de politie. De vier overvallers werden daarbij geraakt door politiekogels. Drie van hen kwamen ter plaatse te overlijden. De vierde werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).
 
Agenten hebben op de plaats waar de overvallers het vuur op hen openden een jachtgeweer met ingekorte loop en kolf en een revolver aangetroffen en in beslag genomen. Een deel van de buit werd ook aangetroffen en in beslag genomen. Het Dagblad Suriname bericht op haar webeditie, dat de buit slechts bestond uit vier sloffen sigaretten.
 
De drie lichamen zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De identiteit van de overvallers is vooralsnog niet bekend.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.