Afpakteam gaat nog twee jaar door

WILLEMSTAD - Het Integraal Afpakteam Kòrsou (Afpakteam Curaçao) gaat nog minstens 2 jaar door met haar activiteiten. Dit is vanmorgen 15 augustus 2016 bekrachtigd middels de ondertekening van een convenant door de opdrachtgevers, de Minister van Financiën en de Minister van Justitie.
 
De pilot voor het Afpakteam had in principe een looptijd van 1 jaar, welke op 1 september zal aflopen. Het Afpakteam heeft in het afgelopen jaar veel acties verricht en er is veel crimineel vermogen afgepakt. Het Openbaar Ministerie ziet terug op een succesvol eerste jaar van het Afpakteam. Het werk is echter nog verre van klaar en daarom is door het Openbaar Ministerie verzocht om het project met nog twee jaar te verlengen.
 
Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen (de georganiseerde) criminaliteit.
Geld is de drijfveer, het motief voor nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen worden criminelen geraakt op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Zichtbaar afpakken tast het beeld van de onaantastbare crimineel aan. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat criminele winsten worden geherinvesteerd.
 
Het Afpakteam Curaçao is een samenwerking van het Belasting Accountants Bureau (BAB), Douane, Koninklijke Marechaussee (KMAR), Korps Politie Curaçao (KPC), Kustwacht, Ontvanger Belastingen Curaçao en het Openbaar Ministerie (OM). Het Afpakteam opereert budgetneutraal aangezien het zichzelf terugverdient met de afpakacties. De overige opbrengst komt ten goede aan het land Curacao.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.