Justitie en beveiligingsbranche om de tafel voor "Veilig Ondernemen"

WILLEMSTAD - Woensdag heeft in het kader van "Veilig Ondernemen" weer een bijeenkomst plaatsgevonden voor ondernemers op Curaçao.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) probeert via deze bijeenkomsten het bedrijfsleven te betrekken bij de strijd tegen de criminaliteit op Curaçao omdat deze niet alleen door politie en justitie gewonnen kan worden. Samenwerking met publieke en private partners maar ook burgers is noodzakelijk om een vuist te maken tegen de hoge criminaliteit op ons eiland. De bijeenkomst had dit keer een meer gefocuste opzet met als doel de samenwerking tussen de beveiligingsbranche en politie en justitie te bevorderen.
 
Sprekers tijdens de bijeenkomst waren Korpschef van de politie Mauricio Sambo, Ke-Chi Chang namens de Curaçao Security Association en ---mevrouw Hollande van Forensys Curaçao. De Korpschef benadrukte dat het veiligheidsprobleem op Curacao een sociaal probleem is en sprak zich uit voor meer samenwerking met de beveiligingsbranche. De heer Chang zette helder de behoefte uiteen van de beveiligingsbranche tot meer samenwerking. In de brainstorm is concreet afgesproken deze samenwerking snel handen en voeten te geven. Op Curacao zijn bijvoorbeeld 2000 particuliere beveiligers actief die een actieve bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van de criminaliteit mits daar goede afspraken met politie en justitie over gemaakt worden. In een werkgroep met vertegenwoordigers uit de brainstorm zullen nadere afspraken gemaakt worden.
 
De lezing van mevrouw Hollande, CEO van Forensys was zeer inspirerend omdat Forensys op gestructureerde wijze als onderneming zich inspant voor enerzijds snelle afwikkeling van schade voor verzekeraard en anderzijds daarmee een bijdrage levert aan het publieke belang van verkeersveiligheid. Een mooi voorbeeld waar publieke en private belangen elkaar ontmoeten aldus Hoofdofficier Heiko de Jong: “de criminaliteit Curacao is te hoog en we kunnen alleen een vuist maken als we gezamenlijk optrekken, we organiseren deze brainstorm dan ook om het credo van het OM te onderschrijven: “union ta hasi forsa”.
 
Aan de bijeenkomst hebben, behalve vertegenwoordigers uit de beveiligings- en bewakingsbranche, ook deelgenomen vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie, Korps Politie Curaçao (KPC), de verzekeringsbranche, het bedrijfsleven en het Openbaar Ministerie.
 
De bijeenkomst van woensdag was de vierde in een reeks. Na de zomer zal een volgende
 
brainstorm georganiseerd worden in het kader van „veilig uitgaan‟.
 
De bijeenkomsten hebben volgens Procureur-generaal Guus Schram tot doel om afspraken te
 
maken om criminaliteit te voorkomen, te bestrijden en op te lossen. Tijdens de brainstormsessie
 
richten de deelnemers zich op het kenbaar maken van de problemen en het managen van de
 
verwachtingen en oplossingen. Mogelijk kunnen van daar uit nieuwe initiatieven worden ontwikkeld.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.