Overvallers Castorweg vrijwel direct opgepakt

WILLEMSTAD — De politie heeft een groep mannen vanochtend vroeg vrijwel op heterdaad betrapt tijdens een woningoverval in de Castorweg.
 
Een patrouille rukte naar die woning en ter plekke zag één van de agenten een verdachte man de mondi achter de woning inrennen. De agent droeg hem op om te stoppen en heeft zelfs waarschuwingsschoten gelost. De verdachte stopte niet maar schoot juist terug en vluchtte weg.
 
Op dat moment zag de politie nog twee andere verdachten de mondi uitrennen en richting Kaya W.F.G. Mensing vluchten. De patrouille startte met een zoekactie en kreeg in de omgeving van Zeelandia assistentie van meerdere patrouillerende agenten. Na een intensieve zoektocht werd één van hen in de mondi achter een bedrijfsterrein gevonden en in de boeien geslagen. Naast hem troffen de agenten een horloge aan dat uit de woning was gestolen. Later in de ochtend werden twee andere verdachten ingerekend.
 
Tijdens het vluchten lieten de overvallers diverse spullen vallen, zoals een masker, handschoenen, een revolver, een pistool en veertien scherpe patronen. Die zijn in beslag genomen en de verdachten W.S.D. (20), C.A.C.V. (24, afkomstig uit Venezuela) en J.C. (25) werden in opdracht van een hulpofficier opgesloten. Het onderzoek is in volle gang.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.