Voorkom problemen, betaal je boete

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao is bezig met een inhaalslag voor wat betreft te innen openstaande boetes. Om dit te bewerkstelligen zal het OM de komende tijd extra personeel aannemen.
 
Dit zal bijdragen aan een verhoging van de te innen openstaande boetes. De bevolking kan ervan verzekerd zijn dat er een intensiever inningsproces zal worden uitgevoerd. Betaling op tijd van openstaande boetes vermijd extra kosten. Bij niet betaling van openstaande boetes kan dit ook een vervangende hechtenis in de gevangenis SDKK ten gevolge hebben. Voor iedere 50 gulden aan openstaande boete moet 1 dag worden uitgezeten.
 
Burgers met een openstaande boete worden opgeroepen om openstaande boetes te betalen. Boetes kunnen worden betaald aan het loket van het kantoor „Paga Bo But‟ aan de Abraham Mendez Chumaceiro Boulevard 11 op het Waaigat ten oosten van Curoil en het oude Kranshi-gebouw.
 
In de periode van januari tot en met juni 2016 zijn er in totaal 6.760 oproepingsprocessenverbaal (OPV) door het Openbaar Ministerie (OM) verwerkt. In 2015 was het 4.986 voor de eerste 6 maanden. Er is een verhoging te zien van 154 (2.33%). Verder zijn er 652 (13.08%) meer zaken naar zitting vergeleken met hetzelfde periode vorig jaar. Conclusie voor 2016 is dat het beter gaat dan vorig jaar.
 
De geïnde boetes voor de maanden januari tot en met mei 2016 zijn minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Namelijk 406.832 gulden in 2015 en 320.483 gulden in 2016. Er is een verlaging van 86.349 gulden (21.22%), vandaar dat het OM start met een inhaalslag.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.