Moordzaak verpleegster Barry verdaagd tot oktober

WILLEMSTAD — De moordzaak tegen Arthur Hogesteger, veroordeeld tot 24 jaar cel voor de (uitlokking van) moord op zijn vrouw Cristina Barry is vandaag door het hof aangehouden.
 
Hij stond vanochtend terecht, nadat hij in beroep was gegaan tegen het vonnis.
 
Er zijn twee data geprikt, 1 september voor een pro forma-behandeling om de stand van zaken te bespreken, en 27 oktober voor de inhoudelijke behandeling. Beide openbare zittingen vangen aan om half tien in de ochtend. De zaak trekt altijd veel publiek en dat was ook vandaag het geval. Zoals de Amigoe al eerder meldde, was de zaak van vandaag een regiezitting. De verdediging kreeg de kans om verzoeken in te dienen voor meer onderzoek, zoals het horen van getuigen. Dat heeft de verdediging ook gedaan.
 
Zoals bekend heeft Hogesteger altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met de moord op zijn vrouw en de verdediging stelt dat het Openbaar Ministerie een tunnelvisie heeft gehad bij het onderzoeken van deze zaak. Hogesteger vermoedt dat zijn ex-vriendin Micaella R. en haar vriend of althans vader van haar dochter, Giovanny N., Barry hebben vermoord na een mislukte poging om hem op te lichten. Het OM is overtuigd dat Hogesteger schuldig is, rekeninghoudend met de DNA-sporen die op de plaats delict, oftewel de tuin van het stel in Bonam, zijn gevonden.
 
De aanvullende onderzoeken zullen meer duidelijkheid moeten verschaffen met betrekking tot de stelling van de verdediging. Of dat gaat lukken, wordt later duidelijk.
 
Amigoe
 
Arthur Hogesteger wordt in deze zaak bijgestaan door advocaten Mirto Murray en Roangelo Lodewijks van SMS Attorneys at Law. Het OM wordt vertegenwoord door offiicier van justitie  Roelof Koert.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.