Beloning 10.000 gulden voor de gouden tip

WILLEMSTAD - De politie is op zoek naar getuigen en nadere informatie over de achtergrond van twee schietincidenten.
 
Bent u getuige geweest, of heeft u iets gezien of gehoord op de betreffende data dat verband zou kunnen houden met deze zaken, of heeft u iets gezien of gehoord over genoemde personen of betrokken voertuigen of dat anderszins relevant kan zijn, laat u het dan weten aan de politie. U kunt daartoe contact opnemen met de politie op één van devolgende nummers: 108 of Informatie kan zowel anoniem als niet anoniem worden gegeven.
 
De Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong looft een beloning uit van 10.000 gulden uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van verdachten in deze zaken.
 
Zaak Blanquillaweg
Op 28 december 2015 omstreeks 03.30 uur vond een schietpartij plaats op de Blanquillaweg ter hoogte van nummer 124. Een grijze Hyundai Getz met het kenteken D/79-80 die voor de Blanquillaweg 124 geparkeerd stond werd door tot nu onbekende personen beschoten. De man genaamd Luigino Victoriano Martina, geboren te Curaçao op 23 maart 1987 en gewoond hebbend op het adres Kaya Piedra Presioso 69, is hierbij gedood. Martina staat ook wel bekend onder de bijnaam die hij als artiest, rapper, voerde: “Small V”. De man die naast Luigino voor in de auto zat met de initialen K.L.M. werd door schoten gewond geraakt maar heeft weten te ontkomen en is per ambulance naar de Sehos vervoerd voor behandeling. Een minderjarig meisje dat op de achterbank zat, werd niet door de afgevuurde schoten gewond. Getuigen hebben na de schietpartij drie (3) mannen zien wegrennen op de Welatinaweg in zuidelijke richting.
 
Zaak De Savaan
Op 3 januari 2016 vond een schietincident plaats ter hoogte van de Pieters Import aan de Kaminda Helmin Magno Wiels. Onbekenden hebben het vuur geopend op een witte auto van het merk Volkswagen Passaat gekentekend R/ 16-37 die over de Moontjiweg reed richting de Kaminda Helmin Magno Wiels. Op de Kaminda Helmin Magno Wiels kwam de Volkswagen tot stilstand. De bestuurder en mede-inzittende werden door de afgevuurde schoten zwaar gewond. De mede inzittende die hoogzwanger was genaamd Janishairah M. Jano, geboren in Nederland op 01 maart 1989 en wonende in Nederland, overleed aan de schotverwondingen. De bestuurder genaamd Edgardo Basilia, geboren op Curaçao op 08 september 1985, is aanvankelijk in het ziekenhuis opgenomen en behandeld, doch kwam uiteindelijk eveneens als gevolg van de
schotverwondingen te overlijden, in maart 2016. Er zaten ook twee minderjarigen op de achterbank in de beschoten Volkswagen waarvan er één een schampwond heeft opgelopen.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.