PS-Statenlid Cijntje overweegt op te stappen

WILLEMSTAD — PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje overweegt op te stappen nu zijn zoon verdacht wordt van betrokkenheid bij drugssmokkel en witwassen van geld.
 
Dat zegt het Statenlid desgevraagd tegenover de Amigoe.
 
Justitie heeft vanmorgen vroeg zes huiszoekingen verricht in onder andere de wijken Wishi/Marchena en Koraal Specht in verband met een onderzoek naar drugshandel en het witwassen van geld. Hierbij zijn vijf mannen aangehouden, zo meldt de politie in een persbericht. Het betreft de mannen A.A.N. (44), G.A.H.C. (28), R.E.B. (49), S.J.C. (29) en U.J.A. (25).
 
Een van de woningen betrof het huis van Statenlid Cijntje. Diens zoon wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel en het witwassen van geld. Tijdens de huiszoekingen zijn grote hoeveelheden Amerikaanse dollars en Antilliaanse guldens, een witte Audi, een vuurwapen, kogels en een paar telefoons in beslag genomen. De huiszoekingen in de Kaya Chikucha, Residencias Palma Real, Edisonstraat, Trai Seru en Kaya Djo Mathilda zijn verricht door de Divisie Georganiseerde Misdaad in samenwerking met het Arrestatieteam, Douane en de Koninklijke Marechaussee onder supervisie van een rechter-commissaris.
 
Het Statenlid bekijkt samen met zijn gezin of hij, nu zijn zoon in opspraak is gekomen, in de politiek moet blijven of moet opstappen. “Als jouw kinderen je in de problemen brengen, dan moet je daar de consequenties van dragen”, aldus Cijntje. Ondanks dat de zoon al twee jaar niet meer bij zijn ouders woont, is de bewuste woning van de parlementariër in Koraal Specht vanmorgen doorzocht. De witte Audi die de autoriteiten vandaag in beslag hebben genomen staat volgens Cijntje niet op naam van zijn zoon. “Ze hebben de auto toch meegenomen.”
 
Cijntje werkte voordat hij namens Pueblo Soberano politiek actief werd 25 jaar bij de Dienst Openbare Werken (DOW). Hij was vanaf de oprichting van PS een van de naaste medewerkers van Helmin Wiels. Na diens overlijden in 2013 bekleedde Cijntje de functie van fractievoorzitter in de Staten. Dat deed hij tot hij om medische redenen voor een lange tijd naar Nederland moest. Cijntje maakt zich vanwege zijn lange loopbaan bij DOW onder meer sterk voor een veilig verkeer. Ook was hij een van de parlementariërs die achter de regering stond om een besluit te nemen over de havenconcessie.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.