Zesde arrestatie fatale roof Blue Bay

WILLEMSTAD — In opdracht van het Openbaar Ministerie is vanochtend de vrouw S.M. aangehouden, in verband met de fatale roof op Franscico ‘Franky Stul’ Ignacia (74) op 20 december vorig jaar bij Blue Bay.
 
De aanhouding vond plaats op haar werk. Waar precies wil het OM niet kwijt, ook niet hoe oud de vrouw is noch wat haar betrokkenheid is bij de zaak. Wel is duidelijk dat zij de zesde verdachte is in deze zaak. Volgens OM-woordvoerder Norman Serphos zitten er met deze vrouw momenteel vijf verdachten vast. Een andere verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.
 
Zoals bekend stonden drie verdachten ook al terecht. Het betrof echter een pro forma-behandeling. Het einddossier in deze zaak is ook al verspreid, maar het onderzoek is nog lang niet klaar. Officier van justitie Gert Rip wist bij die behandeling al te vertellen dat de zaak in augustus aanstaande nog steeds niet klaar zal zijn. Ook die zitting zal een pro forma-behandeling zijn.
 
Rip voegde toen toe dat de betrokkenheid van de laatste aangehouden verdachte, Giovanni S. die begin april werd opgepakt, nog vastgesteld moest worden en de officier sloot meerdere aanhoudingen ook niet uit. Zoals hij voorzag is dus vanochtend nog een verdachte opgepakt. Het is niet bekend of ook M. familie is van die groep. Edienne S. (33), Shurela S. (32) en Brian S. zijn broers en zus van elkaar.
 
De politie ontdekte de overval, nadat de centrale meldkamer op die bewuste dag rond kwart voor twaalf een melding binnenkreeg over een verdacht voertuig dat geparkeerd stond bij het voetbalveld in Scherpenheuvel. De agenten vonden daar een jeep die niet op slot was en startten direct met een onderzoek. Daaruit bleek dat de eigenaar in Blue Bay woonde en de agenten besloten naar die woning te gaan voor nader onderzoek.
 
In het huis troffen ze Ignacia en een andere man aan. Beiden waren aan hun handen en voeten vastgebonden en hun mond was dichtgeplakt. Ignacia gaf geen teken van leven meer. De politie wist dat daar sprake was geweest van een fatale overval, aangezien het voertuig van de eigenaar gestolen was.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.