Yellow ingerekend na tien weken schuilhouden

ORANJESTAD — Geen concrete gouden tip heeft geleid tot de arrestatie van Milanchelo Trinidad (30), alias Yellow, die verdacht wordt van het doodschieten van een portier van Olde Molen op 7 december 2015.
 
Het onderzoek van het Korps Politie Aruba (KPA) in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM), resulteerde in zijn uiteindelijke aanhouding gisteren, aldus het OM. Het beloningsgeld van 10.000 florin wordt om die reden niet uitgekeerd.
 
Na verschillende grootschalige zoekacties in de omgeving van San Nicolas in de afgelopen weken, had de politie gisteren succes. Na tien weken schuilhouden werd Trinidad gisteren omstreeks twee uur ‘s middags ingerekend door het arrestatieteam van het KPA in een huis aan de Weg Sero Blanco in San Nicolas. Volgens het OM probeerde de verdachte tijdens de arrestatie niet meer te vluchten.
 
Gouden tip
 
Ondanks dat hoofdofficier van Justitie Eric Olthof gisteren tijdens de persconferentie stelde dat de bevolking ‘vele vele tips’ heeft aangeleverd om tot de aanhouding van Yellow te kunnen komen, zat daar niet dé gouden tip bij, legt perswoordvoerder Ann Angela uit. “Er is geen sprake van een gouden tip, zoals die bedoeld was. In de zin dat er een tip zou binnenkomen die rechtstreeks aanleiding gaf tot aanhouding”, aldus Angela. Volgens de perswoordvoerder is de arrestatie van Yellow ‘het resultaat van uitstekend recherchewerk en goede samenwerking tussen de diensten binnen de politie en het OM’. Ook politiewoordvoerder Lito Laclé laat aan Amigoe weten dat uit politieonderzoek bleek dat Yellow ‘daar zat’.
 
Vrij
 
In het huis aan de Weg Sero Blanco werd nog één andere persoon aangetroffen. Hoofdofficier Olthof legt uit dat de rol van deze verdachte op het moment wordt onderzocht. Angela laat desgevraagd weten dat deze persoon, waarvan de initialen niet bekend worden gemaakt, alweer is vrij gelaten. “Hij is heengezonden met een dagvaarding. De wet staat niet toe hem langer vast te houden, want de straf die staat op het bieden van hulp aan een verdachte die wordt gezocht, bedraagt 6 maanden. Dus hij kan niet in voorlopige hechtenis worden gesteld.” De zaak van deze verdachte komt volgens Angela in juni voor. ‘Uit veiligheidsoverwegingen’, wil het OM niets kwijt over wanneer Yellow wordt voorgeleid. Volgens nieuwssite NoticiaCla overweegt justitie ‘wegens veiligheidsredenen’ om Trinidad over te plaatsen naar een buitenlandse gevangenis.
 
Schietpartij
 
De schietpartij die eind vorig jaar plaatsvond bij de Olde Molen, ontstond naar verluidt na een ruzie en zou een voortzetting zijn van een eerdere schietpartij in St. Cruz diezelfde avond. Twee portiers raakte tijdens de schietpartij zwaargewond en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De 37-jarige Aldwayne Damian, beter bekend als ‘Bongo’, overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.